Decaan

Ik ben Muriëlle van Bergen, schooldecaan voor het vmbo.

 

Als decaan help ik je bij het maken van keuzes op het gebied van profielkeuze in de onderbouw. Daarnaast begeleid ik leerlingen van klas 3 en 4 mavo en vmbo bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding (mbo of eventueel havo). Hierbij werken je mentor en ik veel samen.
Tijdens de loopbaanoriëntatie-uren (LOB) maken we veel gebruik van internet. We gebruiken dan “De Talentenmap” (www.talentenmap.nl). Daarnaast starten leerlingen in klas 1 met het vullen van hun eigen loopbaandossier, zodat ze eind klas 4 dit LOB-dossier mee kunnen nemen naar het mbo.

 

Op www.talentenmap.nl kun je zowel op school als thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ site eventueel ook samen met je ouders eens bekijken.
Voor vragen ben ik altijd bereikbaar (m.u.v. vakanties) via mail. Elke donderdag heb ik een speciale decanendag en ben ik beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens bij mij binnen.

 

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele mbo-opleidingen zijn er  twee websites: www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl  met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen. 
 
Groetjes, 

 

Muriëlle van Bergen van – Hees

Decaan Merletcollege vmbo

Mail: m.bergen@merletcollege.nl