Decaan

 

Beste leerlingen en ouders,


Wij zijn Tim van Dreumel en Elvira Groot, wij zijn de decanen op het Merletcollege in Grave.


Al vanaf de 2e klas moet je keuzes maken. Welke sector of welk profiel ga je straks doen, welke vakken neem je mee of laat je vallen? Welke afdeling wil je gaan volgen? In de 3e, 4e en 5e klas is het belangrijk om je te gaan oriënteren op de vervolgopleidingen. Als decaan begeleiden wij jou bij het maken van die keuzes dat doen we samen met je mentor.


Op het vmbo werken wij met LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding).
Van leerjaar 1 t/m 4 werken we met de methode van de Talentenmap. Dit is een LOB-methode, waarbij je gaat kijken naar je loopbaan, je gaat je oriënteren op wie je bent, waar je goed in bent en wat je later wilt worden. Iedere leerling heeft een account op www.talentenmap.nl en maakt daar een LOB-dossier aan. Dit dossier kun je meenemen naar je vervolgopleiding.

 

Op het havo werken we met de site http://merletcollege-grave.dedecaan.net/.
Op deze site vind je veel informatie over agenda’s, opleidingen, testen, keuzebegeleiding en keuzemogelijkheden. Ook houden alle leerlingen hierop hun CV en portfolio bij. Op deze site kun je op school en thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ site ook een keer met je ouders bekijken.


Heb je vragen dan kun je die altijd stellen. Elke donderdag hebben wij een speciale decanendag. Dan hebben we géén les en zijn we beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens binnen op onze kamer. Op de andere dagen hebben we les, maar heb je een dringende vraag, dan kun je ons altijd opzoeken. Natuurlijk kunnen jij of je ouders ons ook mailen voor het havo via dedecaan.net, t.dreumel@merletcollege.nl. Voor het vmbo: e.groot@merletcollege.nl.

 

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele mbo-opleidingen zijn er nu twee nieuwe websites met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen. www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl.

 


Met  vriendelijke groet,


Tim van Dreumel
Elvira Groot