Decaan

 

Beste leerlingen en ouders,

 

Ik ben Peter Dijkman, de schooldecaan. Als decaan help ik je bij het maken van keuzes op het gebied van sectorkeuze of profielkeuze in de onderbouw. De leerlingen van klas  3 en 4 VMBO begeleid ik bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding (MBO of eventueel HAVO). Deze begeleiding doe ik in principe samen met je mentor.

 

De begeleiding gaat voor een groot gedeelte met behulp van het internet. Als school hebben wij een licentie voor het gebruik van de Talentenmap. Via de link www.talentenmap.nl verzamel je informatie over beroepen die bij jou passen en train je loopbaancompetenties. Daarnaast houd je hier een Portfolio bij. Op deze site kun je zowel op school als thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ loopbaandossier eventueel ook samen met je ouders eens bekijken.

 

Heb je vragen dan kun je die altijd stellen. Elke donderdag heb ik een speciale decanendag. Dan heb ik géén les en ben ik beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens binnen op mijn kantoortje! (naast de leerlingencoördinator) Op de andere dagen heb ik les, maar heb je een dringende vraag kun je me altijd opzoeken. Natuurlijk kunnen jij of je ouders mij ook mailen.

 

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele MBO-opleidingen zijn er nu twee nieuwe websites met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen.

www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl

 


Groet,

P. Dijkman.

Mail: p.dijkman@merletcollege.nl