Ze waren erg opgewonden en dus vloog de reis naar Calais voorbij, daar konden ze al snel aan boord van de Ferry voor de oversteek. De overtocht was wat onrustig vanwege het weer, maar eindelijk kwamen ze aan in Dover. De leerlingen vonden het maar raar om aan de ‘verkeerde’ kant van de weg te rijden en ze keken hun ogen uit. De overgang van Nederlands naar Engels spreken ging, gelukkig, bij de meesten zonder problemen.
In Canterbury kregen de leerlingen de opdracht allerlei vragen over Engeland te beantwoorden. Omdat de leerlingen geen toegang tot internet hadden, waren ze aangewezen op de Engelsen voor het beantwoorden van de vragen. Eén groepje was zo slim om bij een museum hulp te vragen.


De overnachtingsplek was Windmill Hill Park. Na de maaltijd waren de leerlingen klaar voor de avondactiviteit: Passport to the world. Onder leiding van enthousiaste begeleiders streden ze tegen elkaar door vragen over allerlei landen te beantwoorden. Op donderdag vertrokken ze na het ontbijt naar Battle Abbey, waar de veldslag van 1066 (Battle of Hastings) plaatsvond. Daar deden ze een audiotour en leerden ze veel over die veldslag in 1066. Het weer viel gelukkig mee, de velden waren wel nat en de lucht grijs, maar het bleef droog! De winkel die erbij hoort, deed goede zaken en vele ouders zullen verrast zijn met een presentje van English Heritage.


Rond het middaguur vertrokken ze met de bus richting Eastbourne waar de leerlingen in groepjes een Murder Mystery moesten oplossen. Na deze speurtocht en een interview met een Engelsman of -vrouw, hadden ze nog tijd over om zelf rond te kijken in het stadje Eastbourne.
Die avond stond na het avondeten Wacky races op de planning. De leerlingen moesten in groepen tegen elkaar racen, terwijl ze bijvoorbeeld een oud vrouwtje of een zombie nadeden. De leerlingen konden hun energie op deze manier lekker kwijt, voordat ze weer naar hun kamers gingen. Na een korte nachtrust waren de leerlingen weer vroeg aan het ontbijt. Na het ontbijt was het alweer tijd om de koffers te pakken en te vertrekken naar Dover Castle.


Daar maakten ze een wandeling en kwamen ze uit bij the great tower waar de kamers van King Henry II zijn nagebootst. Ze hadden het geluk om acteurs te treffen die het verhaal van King Henry II en zijn kinderen naspeelden. Na dit bezoek was het tijd om weer richting de haven te gaan en aan de terugreis te beginnen. Deze verliep prima en op vrijdagavond 8 april rond 21.45 uur reden ze het parkeerterrein bij school weer op, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Uit de evaluatie van de leerlingen bleek, dat ze veel geleerd hebben en ook belangrijk, ontzettend veel plezier hebben gehad!