Gymnasium

Je kunt goed leren en je wilt iets extra’s !

 

Dan kun je op het Merletcollege kiezen voor het Gymnasium en dat is beslist niet saai!
Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en mooie verhalen? Of lijkt het je leuk vreemde talen te leren? Misschien is dan het gymnasium iets voor je. Je maakt kennis met de oude Grieken en Romeinen en ontdekt dat die jongens eigenlijk nog springlevend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de namen van de maanden van het jaar, de vorm van een bekend voetbalstadion “De Arena”, Ajax,de voetbalclub die daar speelt , andere clubs zoals Heracles en Sparta en natuurlijk de Olympische Spelen. En wat dacht je van het computervirus met de naam Trojan Horse.

 

Je gaat naar school, waar je les krijgt van een docent, die jouw fouten corrigeert. Thuis zit je achter je computer, je gebruikt je rekenmachine of smart phone of je kijkt in je agenda. In het weekend ga je misschien naar de bioscoop of je kijkt digitale televisie.

 

De cursief gedrukte woorden hierboven zijn allemaal afkomstig uit het Latijn of Grieks en er zijn er nog veel meer. Ook in het Frans, Italiaans, Duits, Engels enz.

 

In de lessen Latijn en Grieks leer je heel precies die oude talen te vertalen in het Nederlands en je moet dan goed over woorden en hun betekenis leren nadenken. Dat helpt je weer bij het leren van de moderne vreemde talen.

 

Wil je dokter worden of met taal of geschiedenis verder gaan, dan is het Gymnasium daarvoor een prima basis.

 

We vinden het Gymnasium zo waardevol dat we alle vwo-leerlingen in klas 1 hiermee kennis laten maken. Aan het einde van het eerste jaar kun je ervoor kiezen ook een gymnasiumdiploma te gaan halen.