Technasium

Voor nieuwsgierige havo- en vwo-leerlingen heeft het Merletcollege in Cuijk het Technasium. We laten je allemaal er in de eerste klas mee kennis maken en vanaf klas twee is het een keuze.


Wat is het?

 

Nu eens niet luisteren en uitleg krijgen, maar zelf kijken, (be)studeren, denken en dan doen. Met moderne middelen en technieken oplossingen zoeken voor praktische problemen. Vaak doe je dat aan de hand van een echt bestaand probleem dat door een bedrijf of organisatie wordt aangedragen. Het kan een puur technisch probleem zijn, maar veel vaker spelen allerlei vakgebieden (bijvoorbeeld gezondheid, milieu, maar ook taal en communicatie) een rol.

 

Iets voor jou?

 

Vind je het leuk de wereld om je heen te ontdekken? Ben je nieuwgierig naar hoe iets zit of werkt? Ben je creatief en werk je graag samen. Word je uitgedaagd door steeds betere oplossingen te bedenken? Dan is Technasium echt iets voor jou.
Overigens hoef je geen “techneut” te zijn om Technasium leuk te vinden, het gaat immers om techniek in de bestaande wereld van mensen en dan komt er veel meer om de hoek kijken. Dat maakt het ook super interessant voor meisjes.

 

Wat kun je ermee?
 
Technasium is een prima –wellicht de beste- voorbereiding op een meer technische vervolgopleiding. Je kennis van techniek komt op hoog niveau en je kunt die kennis ook toepassen in de praktijk. Maar je leert meer: samenwerken, oplossingen zoeken, zelfstandig werken, plannen, organiseren, informatie verzamelen, en ook werkprocessen overzien. Daarbij leer je ook presenteren, want van elk project doe je verslag aan je klasgenoten en opdrachtgever. Allemaal vaardigheden die in de 21ste eeuw belangrijk zijn voor studie en beroep.