OPLEIDINGENMARKT

In de lokalen werd informatie gegeven over ruim dertig opleidingen, van bouw tot verpleging en van dierenverzorger tot ICT. De voorlichters vertelden wat de duur van de opleiding is, hoe de opleiding in elkaar zit, wat er wordt verwacht van de toekomstige student en wat de toekomstmogelijkheden en carrièreperspectieven zijn.
Alle leerlingen konden aan drie voorlichtingsrondes deelnemen en mochten zelf kiezen waar ze naar gingen luisteren. Op deze manier kunnen ze straks met een goed beeld van de opleiding de open dagen bezoeken.
De aanwezige voorlichters waren dit jaar afkomstig van:

Merletcollege, ROC Nijmegen, ROC de Leijgraaf (Oss, Veghel, Uden, Cuijk), ROC Gilde Opleidingen (Venray, Venlo), MBO College de Maasvallei (Boxmeer), Bouwmensen en inframensen Oss, IWNL, Vakopleiding Techniek AOC, Helicon, SintLucas SVO, Defensie

Er was dus een breed en zeer gevarieerd aanbod van de verschillende opleidingscentra uit de regio. Leerlingen en ouders waren erg enthousiast en ook de opleidingen komen ieder jaar weer graag naar het Merletcollege in Grave!