Zorg & Welzijn

Zie je jezelf al werken op bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, in een verzorgingshuis of je eigen schoonheidssalon  beginnen, dan ben je bij het Merletcollege op de afdeling Zorg & Welzijn aan het goede adres.

 

In de 3e en 4e klas krijg je ruim 12 uur per week praktijklessen op zorg en welzijnswerk.

 

Het lokaal waarin je de lessen volgt  is ingedeeld in  verschillende werkplekken; werkplekassistent (ondersteuningswerkzaamheden), huishouding, facilitaire dienstverlening, uiterlijke verzorging, hulpverlening en welzijnswerk.

 

Iedere week ben je ergens anders mee bezig. Omdat je veel met mensen werkt is het natuurlijk erg belangrijk dat je sociaal bent en graag iets voor anderen doet. Hier wordt tijdens de lessen en de praktijkopdrachten dan ook veel op geoefend.

 

Door het organiseren van  leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld het regelen van  een kinderfeestje, wandelen met oudjes en verzorgen van etentjes, kun je op een leuke manier in de praktijk oefenen.

 

In de 3e en de 4e klas ga je 2 weken lang op stage om alles wat je op school geleerd hebt, te laten zien  bij een echte werkgever.