17-12-2021

FIJNE FEESTDAGEN VOOR IEDEREEN.

 

Opnieuw stellen leerlingen van het Merletcollege kerstpakketten samen.

Op vrijdag 17 december stonden er zo’n 75 pakketten in de gangen van het Merletcollege in Cuijk en Grave. Alle leerlingen droegen hun steentje bij en vulden samen dozen voor gezinnen die het financieel of sociaal wat minder gemakkelijk hebben. 

Elke mentorklas kreeg begin december een beschrijving van de gezinssamenstelling. Dus bijvoorbeeld ‘een vader met twee kinderen van negen en zes jaar oud’. Op basis van deze informatie werken de klasgenoten samen om de box zo persoonlijk mogelijk te maken.

Leerlingen van klas co1a (zie foto) kwamen enthousiast het lokaal binnen toen ze de doos zagen staan. Diverse producten werden uit de schooltassen getoverd en de box was snel gevuld met o.a. stroop, rijst, chocomel en tandpasta. “De box is echt mega zwaar!” Jubelde een leerling toen hij hem optilde. Bovenop werd nog een leuke kerstkaart gestopt en zo was de box klaar om een gezin uit de regio te verrassen.

De actie wordt jaarlijks georganiseerd door de gezamenlijke werkgroep van de Protestante Gemeente, de Rooms Katholieke parochie, het Merletcollege en enkele andere organisaties uit de Cuijkse gemeenschap.

De voedselpakketten en andere kerstacties van het Merletcollege zullen voor een aantal mensen een extra lichtpuntje betekenen in deze donkere decembermaand. Fijne feestdagen voor iedereen!

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.