05-03-2020

Vught

Een indrukwekkende middag waar de leerlingen onder anderen een rondleiding door het voormalige kamp kregen waar ze konden zien hoe de mensen in die tijd geleefd hebben en wat de omstandigheden waren. Ook zijn de leerlingen in stilte naar de fusilladeplaats gelopen en hebben daar een bloem bij het monument neergelegd. De fusilladeplaats is een gedenkteken in de bossen op de plek waar ter dood veroordeelde gevangenen werden geëxecuteerd. De leerlingen hebben een persoonlijke boodschap geschreven en vastgemaakt aan een witte roos. Een indrukwekkend eerbetoon voor hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.  

Het was mooi om te zien dat onze leerlingen respectvol aan de excursie hebben meegedaan. De geschreven boodschappen geven aan dat het, 75 jaar na de bevrijding, nog steeds een belangrijk thema is in het geschiedenisonderwijs. 

 

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.