update 15 november...

Basismaatregelen

De basismaatregelen, die voor de gehele samenleving gelden, blijven uiteraard ook voor de scholen, medewerkers en leerlingen van kracht.

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD.

Anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer op school. Wel willen we onze medewerkers en leerlingen elkaar de ruimte geven indien voor hen deze afstand nog wel belangrijk is. We vinden het belangrijk elkaars keuze hierbij te respecteren. Het dragen van een mondneuskapje hoeft ook niet meer op school. Ook hier respecteren wij medewerkers en leerlingen die er voor kiezen om wel een mondneuskapje te dragen.

Let op: dus wanneer je als nauw contact wordt beschouwd, je bent immuun en hebt geen corona gerelateerde klachten dan vervalt bovenvermeld quarantaineadvies. Dit betekent dat je de lessen gewoon fysiek kunt blijven volgen en van thuisblijven geen sprake is.

Quarantaine

De regels voor het in quarantaine gaan, kunnen verschillen. Het is afhankelijk van welk contact u bent ten opzichte van een eventueel besmet persoon en wie er wel of niet immuun is. (Het RIVM gebruikt de termen immuun en niet-immuun. De term immuun is minder goed gekozen omdat er in de huidige situatie geen sprake is van een 100% bescherming. Om onduidelijkheid te voorkomen hanteren we echter de door het RIVM gebruikte terminologie.)

In de volgende situaties blijft eenieder thuis:

  • Bij klachten die passen bij corona.
  • Als je positief getest bent op corona bij de GGD;
  • Als je een positieve uitslag had van een zelftest en wacht op de uitslag van de confirmatietest bij de GGD
  • Als iemand in je huishouden positief is getest op corona;
  • Als je nauw contact hebt gehad met een besmette persoon (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter) en je bent nog niet immuun;
  • Als je terugkomt uit een zeer hoog risicogebied;
  • Als je een melding hebt gekregen via de app CoronaMelder en je bent nog niet immuun.

Crisisteam

Er is een crisisteam ingericht onder verantwoordelijkheid van de rector. Het crisisteam heeft wekelijks overleg omdat regelingen met betrekking tot het onderwijs en de situatie met betrekking tot het virus regelmatig veranderen.

Indien u vragen heeft kunt een mail sturen naar: crisisteam@merletcollege.nl

Klik hier voor informatie op de website van Ons Middelbaar Onderwijs

GGD

Heb je vragen?

Als GGD volgen we de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen wij samen met het RIVM en de veiligheidsregio. Alle huisartsen zijn geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kun je lezen op de website van de GGD en op de website van het RIVM. Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bel dan met onze GGD: 0900 364 64 64 of het RIVM 0800 1351. 

Met vriendelijke groet,

GGD Hart voor Brabant

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.