19-01-2023

Jeelo project: OBS ‘t Startblok Cuijk op bezoek

Jeelo staat voor: JE Eigen LeerOmgeving. Door samenhang in de leerstof aan te brengen en de maatschappij bij het leren te betrekken, kunnen de kinderen verbanden tussen wat ze leren op school en de wereld om hen heen leggen. Met deze week op de agenda voor groep 5 en 6 van 't Startblok: een kennis maken met verschillende beroepen. Ze werden hartelijk ontvangen op de vmbo-afdeling van het Merletcollege in Cuijk. Leerlingen maakten kennis met de afdelingen zorg, multimedia, techniek en de horeca.

In een lokaal werden nagels mooi gelakt en daar tegenover werd flink gegiecheld bij het maken van een stopmotion-video. In het technieklokaal leerden de kinderen om een eigen bibberspiraal te maken; daarna werd dit behendigheidsspel natuurlijk uitvoerig getest. Het grootste geschater kwam uit de keuken van ‘het Merlet’. De handen moesten hier uit de mouwen om een eigen pannenkoek te bakken. Met veel aandacht werden de pannenkoeken omgedraaid boven het grote fornuis. De warme lunch werd flink versierd met slagroom. Al stuiterend én met een grote glimlach verlieten de kinderen de ‘grote school’.

Een mooi initiatief: leren in de praktijk en samen werken in de regio.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.