Merlet voor Mind

Elk jaar zetten de 4de-jaars DPZ (zorg en welzijn) leerlingen zich in voor een goed doel. Het goede doel kiezen ze zelf. Ze verdiepen zich allemaal in een goed doel wat ze aan het hart gaat en geven daarover een presentatie. Daarna stemmen ze voor het goede doel waarvoor ze willen strijden en bedenken ze een 'evenement'.

De presentatie die werd gegeven over Stichting Mind maakte veel los in de klas. Dit jaar is er dan ook unaniem gestemd voor Stichting Mind. De leerlingen hebben hiervoor gekozen omdat iedereen direct of indirect te maken heeft of krijgt met psychische problemen. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat er aandacht komt voor de mentale gezondheid en dat het taboe, wat nog steeds heerst, doorbroken wordt.  

Helaas is het in deze tijd niet mogelijk om een groots evenement te organiseren. Daarom hebben we gekozen om een 'Mini last man standing' te organiseren. Afgeleid van het evenement dat Stichting Mind zelf jaarlijks organiseert.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie en om te doneren.

 

Merlet voor Mind

 

Het geld wat de klas ophaalt met deze actie kan Stichting MIND goed gebruiken. Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. Dit doen ze door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.