opkikker-middag

Elk jaar zetten de 4de-jaars leerlingen van zorg & welzijn van het Merletcollege in Cuijk zich in voor een goed doel. Dit jaar is dat ‘Stichting Opkikker’. Ze organiseerden maandag 11 april een ‘opkikker-middag’ voor acht gezinnen met een ziek kind. Er zat veel tijd in de voorbereidingen en de middag zelf was hard werken voor de leerlingen. Maar het belangrijkste: kinderen van het CWZ-ziekenhuis, hun ouders, broers en zussen vergaten even alle zorgen!

De leerlingen van klas 4dpz (Dienstverlening & producten, keuze zorg) in Cuijk kiezen samen voor welk goede doel ze een evenement organiseren. Het organiseren van een evenement is een belangrijke vaardigheid die getoetst wordt bij de vmbo-leerlingen. Het goede doel van dit jaar werd Stichting Opkikker.

Stichting Opkikker wil gezinnen met een ziek kind lichtpuntjes bieden. De zieke kinderen een onvergetelijke dag geven en de zorgen van de ouders even laten vergeten. Normaal organiseert klas 4dpz een evenement om geld in te zamelen voor het goede doel. Alleen dit jaar was het enthousiasme groot onder de leerlingen om zélf de handen uit te mouwen te steken voor deze gezinnen. “Maar, we kunnen toch ook zelf zo’n middag voor de kinderen en hun ouders organiseren?!” jubelde het door de klas. Dus daar gingen de leerlingen mee aan de slag.

 

Acht gezinnen werden maandag 11 april hartelijk ontvangen op het Merletcollege in Cuijk. De leerlingen hebben zelf contact opgenomen met het CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) Nijmegen. Doordat hun vrolijke, zelfgemaakte poster gedeeld werd op de afdeling diabetes kwam de klas in contact met de gezinnen.

De middag was een groot succes! De kinderen konden een brandweerauto, politieauto en sportauto bewonderen. Een paar stoere kinderen durfden het zelfs aan om een ritje te maken! De leerlingen boden ook verschillende beautybehandelingen aan. Er werden nagels gelakt, en prachtige vlechten gemaakt. Ook voor de creatieve kinderen was er genoeg te doen. Ze mochten paaseieren beschilderen en ze knutselden vogelhuisjes in elkaar.

Natuurlijk was er voor iedereen wat te drinken en wat lekkers deze middag. De klas had ook kleurrijke cadeautasjes gemaakt voor de gezinnen om mee naar huis te nemen. Het was leuk én een beetje spannend om de doelgroep te mogen ontvangen op school. De leerlingen hebben erg hun best gedaan en kijken met trots terug op het evenement. En de gezinnen? Die verlieten maandagmiddag met een grote glimlach het gebouw!

 

Meer foto's, zie hieronder...

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.