THEATERWORKSHOP

  Theaterworkshop Schouwburg Cuijk

  Wat een ontzettend leuke dag hebben onze leerlingen gisteren gehad in de Schouwburg.

   

  Donderdag 10 december 2020

  De leerlingen van de 1e en 4e klas VWO van het Merletcollege mochten een theaterworkshop volgen en hadden het geluk dat deze workshop in De Schouwburg in Cuijk plaats mocht vinden. 

   

  De leerlingen van 4 VWO van het Tweetalig Onderwijs hebben in de middag de spits mogen afbijten. De afgelopen weken hebben zij zich gebogen over World War 1 poetry. Ze hebben onder andere geleerd over de omstandigheden waarin verschillende dichters hun gedichten schreven en hebben die gedichten ook tot in de puntjes geanalyseerd. Gisteren werd dit thema afgesloten met een theaterworkshop gegeven door twee native acteurs die de leerlingen hebben laten beleven hoe het was om in tijden van oorlog te leven en hoe de gedichten daar een rol in hebben gespeeld. De gedichten kwamen op deze manier echt tot leven. Het hele podium was aangekleed in stijl en er werd gebruik gemaakt van rookmachines, veel geluid en muziek. De leerlingen stonden met een positieve vibe op het podium en ze straalden van top tot teen tijdens de uitvoering van het toneelstuk.

  In de avond was het de beurt aan de leerlingen uit de eerste klas van het Tweetalig Onderwijs. De leerlingen kropen tijdens de little victorians show in de huid van kinderen uit de Victoriaanse tijd in London. Onder leiding van dezelfde native acteurs hebben zij binnen een uur een heus toneelstuk ingestudeerd. De leerlingen waanden zich voor even terug in de tijd. Zij hadden bovendien het geluk dat ze allemaal een ouder mee mochten nemen naar de workshop. De ouders mochten plaats nemen op de tribune, waar ze (met in acht neming van de RIVM richtlijnen) een stoel kregen toebedeeld. Ze zagen hun kinderen een geweldig toneelstuk opvoeren. Je zag de ouders genieten van de toneel skills die hun kids lieten zien. Maar ook verbaal lieten de leerlingen zien dat ze de afgelopen maanden de Engelse taal eigen hebben gemaakt. De thuis gebleven ouders konden ook meegenieten door via een livestream naar de voorstelling te kijken.

  Het was een leuke en gedenkwaardige dag voor de leerlingen van het Merletcollege.

  Dit zijn ervaringen die ze niet zullen vergeten en waar ze veel van hebben geleerd.

   

  Schouwburg Cuijk bedankt voor deze geweldige mogelijkheid en bijzondere samenwerking!

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.