'ik wilde graag naar een land dat niet zo voor de hand ligt'

  Waarom is uitwisseling zo belangrijk voor onze leerlingen?

  Wie kan die vraag nou beter beantwoorden dan een van onze leerlingen zelf? Daarom geven we graag hieronder het woord aan Veerle Barten uit 5 vwo

  of lees hier het verslag van Kay Otten

  “De uitwisseling was tot nu toe de leukste week die ik heb meegemaakt op het Merlet. Ik mocht samen met een stel vriendinnen naar Servië. Ik was hier echt superblij mee, want Servië was mijn eerste keus. Ik wilde graag naar een land dat niet zo voor de hand ligt als vakantieland, dus liever niet naar Italië of Spanje. Achteraf kan ik ook terugkijken op een superleuke uitwisseling met een erg leuke groep. De leukste activiteit die we daar hadden vond ik het bezoek aan het Petrovaradin Fortress en aan Novi Sad. Vanaf het fort had je een heel mooi uitzicht over de stad en de natuur. Novi Sad is een geweldige stad, met veel mooie gebouwen en leuke cafeetjes. Tijdens de uitwisselingsweek heb ik vooral geleerd hoe je jezelf verstaanbaar moet maken in het Engels, maar ook op andere manieren. De familie van mijn uitwisselingsleerling sprak namelijk nauwelijks Engels. Ik heb echt super genoten van mijn uitwisseling en ben heel blij met de ervaring en met alle mensen die ik daar ontmoet heb. Ik kijk er ook heel erg naar uit om ze allemaal weer terug te zien over een half jaar, als ze naar Nederland komen.”

  Veerle Barten (of Vurlie, Vérel, Félé, etc.)
  cv5a

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.