Klas 3 havo/vwo maken “doorgeefapparaat” voor TechnoPromo.

  Wat doen we momenteel bij O&O?

  Een ‘domino-doorgeefapparaat maken’? Klinkt ingewikkeld. Maar de leerlingen van klas 3 havo en vwo van het Merletcollege Cuijk zijn er enthousiast mee aan de slag gegaan. Dat gebeurde onder begeleiding van onze docenten en een team van TechnoPromo. TechnoPromo probeert leerlingen enthousiast te maken voor techniek en biedt daarvoor diverse onderwijsmodules en opdrachten voor het (basis)onderwijs aan. Door deze modules en de opdrachten ontdekken onze leerlingen de wereld van bèta en techniek. Zij werken bij het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen) in projectvorm aan verschillende opdrachten die bedrijven en instellingen in de omgeving van Cuijk aan ze geven.

  Techno promo kwam met de vraag om een ‘domino-doorgeefapparaat’ te maken en om dit apparaat vervolgens te demonsteren aan een klas van een basisschool. Tijdens de lessen van O&O werd een zo goed mogelijk apparaat ontworpen, waarin een hefboom, tandwieloverbrenging, katrollen en het principe van drijven/zinken zijn verwerkt. Het resultaat werd in de vorm van vele mooie apparaten gedemonstreerd op 23 oktober in de prachtige hal van Techno Promo. En er komt een vervolg: op de woensdagochtend gaan groepjes van twee leerlingen aan de slag als begeleider van basisschoolkinderen. Zoals ze bij TechnoPromo zeggen: “Jong geleerd is oud gedaan!

   

   

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.