TUINKERS

  Wat is tuinkers?

  Tuinkers is één van de bekendste (kiem)plantjes die zéér gemakkelijk, en het hele jaar door, thuis kan worden gekweekt. Het wordt ook wel sterrekers genoemd.

  Het plantje heeft een wat bittere smaak dat volgens sommigen enigszins doet denken aan de smaak van mosterd. De bekendste variant is de ‘gewone tuinkers’ bekend onder latijnse naam “Lepidium sativum”, deze is gemakkelijk verkrijgbaar en eenvoudig zelf te kweken. De groente komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend als verfrissende toevoeging in salades en broodjes.

  In de Arabische wereld wordt het ook wel ‘Hab el Rashaad’ of ‘Thufa’ genoemd. Van tuinkerszaadjes wordt daar bijvoorbeeld Falooda gemaakt. 

  Bron: https://tuinkers.com/

   

  De opdracht: kweek je eigen tuinkers  😊

   

  Stap 1: strooi de zaadjes op de aarde.

  Stap 2: spuit met een spuitfles de aarde vochtig.

  Stap 3: geef de waterkers dagelijks een beetje water.

  Stap 4: maak een foto van jouw mooie tuinkers plantje. Wij zijn razend benieuwd!

   

  We zien jouw resultaat graag terug. Stuur je foto’s van het tuinkersplantje vóór 1 november naar: info@merletcollege.nl

   

  Alle foto’s worden op de lesdag, woensdag 1 december, opgehangen en zijn dan te bewonderen. Degene met de mooiste tuinkers krijgt een leuke prijs!

   

  We zien jullie hopelijk snel!

  De biologie docenten van Merletcollege Cuijk 😊

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.