Mevr. V. Rose
directeur

 

 

Mevr. S. van Boxtel

adjunct-directeur vmbo/mavo

Mevr. I.E.H. Nieuwenhuis

adjunct-directeur havo

Dhr. W.J.A. van den Kieboom

adjunct-directeur vwo

 

Mevr. E. Jongen

coördinator leerlingzaken vwo leerjaar 1 t/m 6

Dhr. P. Donkers

coördinator leerlingzaken havo leerjaar 1 t/m 5

Mevr. M.T. Pelt

coördinator leerlingzaken vmbo b/k/mavo leerjaar 1 t/m 4

 

Mijn overstap


‘Als leerling heb ik er een hele fijne tijd gehad’

 

Veronique Rose is vanaf 1 januari 2019 directeur van het Merletcollege in Cuijk. Ze volgt Ben Leenen op. Rose werkt nu nog als conrector op het Canisius College in Nijmegen. Ze is oud-leerling van het Merletcollege Cuijk, waar zij in 1994 haar vwo-diploma behaalde.

Waarom deze overstap?
“Het is zo’n mooie kans voor mij om op een school te gaan werken die een speciaal plekje heeft in mijn hart. Als leerling heb ik er een hele fijne tijd gehad en mijn overleden vader heeft er ook nog Duits gegeven. Ik heb altijd met belangstelling gevolgd wat de school deed en zeker nu mijn eigen dochters op een leeftijd zijn dat ze een middelbare school gaan uitzoeken, kijk ik met meer dan gemiddelde belangstelling naar de scholen in mijn omgeving.”

Wat laat je achter?
“Het geeft me een dubbel gevoel dat ik wegga op het Canisius. We zijn volop aan het bouwen aan een nieuwe onderwijskundige visie die nu wordt uitgerold: nieuw toetsbeleid, projectmatig en thematisch onderwijs, digitalisering van content en meer regie voor leerlingen. Die ingezette koers past bij de school, bij de leerlingen en bij wat de maatschappij nu nodig heeft. De school gaat absoluut de goede kant op.”

Waar ga je aan werken in je nieuwe baan?
“We willen een breed onderwijsaanbod behouden voor leerlingen in deze krimpregio. Dat moet bovendien hoogstaand en eigentijds zijn. Dat matcht goed met wat ik wil: ik ben voorstander van formatief evalueren, minder toetsen, alle kansen bieden voor de ontwikkeling van elke leerling en buiten de school leren. De prachtige nieuwe school heeft een fantastische ligging aan de Maas en er is een bedrijvige omgeving, dus er is genoeg inspiratie voor het leren vlakbij.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.