Interview examenleerlingen Mill

 

Terugkijken op 4 jaar Merlet.

Nu het einde van het schooljaar nadert voor onze examenkandidaten is het goed met twee van hen even terug te kijken op hun schoolloopbaan. Bij mij zitten Finn Brans (mavo 4) en Gitte van Zutphen (kader 4) en zij willen best wat vragen beantwoorden.

 

Wat was de reden dat je voor onze school gekozen hebt?

Zij hebben voor deze school gekozen omdat  de school bekend staat als een fijne kleine school. Natuurlijk was het ook fijn dat de school dichtbij lag. Gitte gaf ook nog aan dat haar zus hier ook heeft gezeten en dat die altijd met goede verhalen thuiskwam. Dat de keuze op het Merlet in Mill viel was dus eigenlijk vanzelfsprekend.

 

Klopt het beeld wat je van de school had met de werkelijkheid?

Ja, dat klopte zeker. Het is een kleine school waarbij iedereen elkaar kent. Ook de docenten kennen je en je maakt makkelijk contact met de docenten. Natuurlijk waren er wel eens dingen maar dat werd altijd goed opgepakt hoewel we dat soms wel anders zagen. Nooit het gevoel gehad dat ze klaar met ons waren. Altijd weer nieuwe kansen en mogelijkheden bieden.

Mooi voorbeeld: Als je hier op de deur van de personeelskamer klopt wordt er altijd gereageerd door een docent. Vrijwel altijd krijg je (ook in de pauzes) een docent te spreken als dat nodig is.

Bijna alle leerlingen denken positief over deze school.

 

Heb je dan nog tips voor ons. Wat zouden we beter kunnen doen?

Gewoon zo doorgaan. Hier is alles gewoon goed geregeld.

Als we dan toch twee tips mogen geven: in sommige lessen mogen we wel wat actiever aan de slag, bij de ene docent gaat dat vanzelf en bij de andere is dat minder het geval. Tot slot kunnen jullie ons misschien inzetten bij de voorlichting aan nieuwe brugklassers. Wij kunnen heel goed vertellen waarom ze voor Mill moeten kiezen.

 

Gitte en Finn worden hartelijk bedankt voor dit openhartige gesprek.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.