Iedere leerling heeft een belangrijke plek binnen onze school!

Grave

Kunst met een grote G van Grave

 

Als je bij ons de basis- of kaderstroom doet, krijg je te maken met het vak ‘podium’. In dat vak leer je hoe je jezelf goed kunt presenteren. Misschien vind je het heel spannend om op een podium te staan, maar voor iedere leerling zijn er binnen dat vak stappen te maken en is er een uitdaging die bij jou past. Je kunt jezelf verder ontwikkelen binnen vormgeving, drama en muziek. Je sluit het vak af met een avond waarop je je familie kunt laten zien hoe je bent gegroeid.

Sowieso ben je bij ons aan het goede adres als je van muziek, theater of kunst houdt. Je kunt op havo examen doen in muziek  en op havo én mavo in tekenen. Ook bij die vakken krijg je de kans om voor een publiek te laten zien wat je geleerd hebt.

En iets om naar uit te kijken: bij de diploma-uitreiking laten docenten zien wat zij in huis hebben aan zang-, dans- en acteertalent!  Dat zijn avonden waar in Grave en omgeving nog lang over wordt doorgepraat.

 

(Bijna) Alles in huis

 

Bij Merletcollege in Grave kun je kiezen uit vele soorten onderwijs: van vmbo basisberoepsgerichte leerweg tot en met vwo. Onze school heeft goede leerlingenbegeleiding. Mede hierdoor behalen we al jaren zeer goede resultaten.
Het is veilig en gezellig bij ons, al vinden we dat je dit zelf het beste kunt komen ontdekken! Bij Grave zeggen we: ‘ons kent ons’. We zijn er erg trots op dat we elke leerling persoonlijk kennen. En de leerlingen kennen ook elkaar. Daar besteden we in de brugklas veel aandacht aan. We willen graag dat onze leerlingen het goed met elkaar kunnen vinden. Het programma Kleuren-Wijs helpt hierbij.