YES !!! Eindelijk weer een uitstapje!

 

Woensdag 9 juni jl. was het zover! 

Alle eindexamenkandidaten basis, kader, mavo  en havo in twee grote dubbeldekkerbussen naar de Efteling. Blij voor deze groep leerlingen die door alle coronatoestanden veel “leuke” schoolse dingen heeft moeten missen. 121 in totaal met 8 begeleiders: mentoren, coördinatoren en een verdwaalde decaan. 😉

Prachtig weer, goede stemming en binnen een uur waren we in Kaatsheuvel. Een enorme wachtrij voor de ticketboots maar als groep via een zij-ingang in no time het park in. Daar verspreidde de groep leerlingen zich, op naar vermaak.

Van Monsieur Cannibale tot de Baron, alle attracties waren open (dat was de week daarvoor nog anders) en dus een extra gelukje voor onze leerlingen. Weinig andere scholen op het park, maar beredruk door dagjesmensen. Veel pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s met vaak nog veel te jonge kinderen. Daardoor was de wachttijd soms meer dan een uur.

Bijzonder sneu voor de groep leerlingen die al een uur stond te wachten bij Joris en de Draak, net voor het instappen was er een mechanisch defect en ze moesten allemaal de rij verlaten. Maar niet lang getreurd. Er waren genoeg andere attracties.

Met het hete weer (ja, het was enorm warm) was de Piraña de topattractie. Vaak wordt er gemopperd over het natte pak, maar nu was dat een heerlijke verkoeling.

De leiding deed het allemaal wat rustiger aan, eerst op audiëntie bij de Koning (Symbolica) en daarna gelijk even bijkomen op het terras! 😊

Ook deze groep viel uiteen, de dames Spee en Kalkers deden hun jeugd over in het sprookjesbos en de heren Saber en Linssen stonden een half uur in de rij voor de rode neuzen show, oftewel Carnaval Festival, met als gevolg een deuntje in hun hoofd voor de rest van de dag. 

Om 16.45 uur (afgesproken tijd) was iedereen bij het verzamelpunt en moe en voldaan werd de thuisreis ingezet. Stipt 18.00 uur stonden de bussen weer bij school.

Al met al een heerlijk ontspannen dag, toch een fijne afsluiting van hun schooltijd. Met dank aan mevrouw Verkuijlen voor de prima organisatie!

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.