Kleurenwijs

 

Als je bij ons op school start in de brugklas, vinden we het heel belangrijk dat je je snel fijn voelt en je plekje vindt. Daarom werken we in klas 1 en 2 met het Kleurenwijsprogramma. Je leert daarin meer over jezelf en je klasgenoten. Ook is er binnen die mentorlessen veel aandacht voor hoe je binnen de klas met elkaar omgaat. Als je dat fijn vindt, kun je buiten de klassikale lessen om bovendien nog een extra training volgen van Kleurenwijs.

Aan het woord is Inge Heezen, onze Kleurenwijs-docent.(foto)

 

Wat is Kleuren-Wijs?

Kleuren-Wijs gaat over ontdekken wie je bent, wat je sterke en zwakke kanten zijn. Over omgaan met jezelf in relatie tot anderen. Het gaat ook over jezelf mogen zijn en de ander laten zijn wie hij is. Werken vanuit “jij en ik” en niet vanuit “jij of ik”.

 

Waarom is het belangrijk?

Mogen zijn wie je bent is een basis om te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen, op school en daarbuiten. Je leert wat je kunt doen als je niet goed in je vel zit. Door Kleuren-Wijs zien we dat leerlingen beter voor zichzelf zorgen, beter weten wat ze nodig hebben en willen en dat ze meer openstaan voor elkaar. Wij willen een school waarin het voor iedereen fijn is en waarin we allemaal samen bezig zijn om daar voor te zorgen.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.