Leerlingen halen culturele frisse neus in de schouwburg

17-03-2021

Nu middelbare scholieren mondjesmaat weer naar school mogen, krijgen onze leerlingen ook les in de schouwburg. De komende weken staan tal van educatieve culturele activiteiten gepland met onder meer een theatercollege van Guido Weijers.

Samenwerking

De schouwburg blijft nog zeker tot en met 30 maart gesloten voor publiek. “We vinden het ontzettend fijn dat we nu toch van betekenis kunnen zijn voor het onderwijs”, zegt directeur Sjoerd Meijer. “De huidige maatregelen maken het mogelijk dat we groepen leerlingen kunnen ontvangen voor onder meer workshops en masterclasses.”

De middelbare scholen ontvangen jaarlijks een financiële bijdrage voor cultuuronderwijs van de stichting CJP die tot doel heeft cultuur toegankelijk te maken voor jongeren. In samenwerking met een educatief theatergezelschap en de schouwburg is nu in allerijl een gevarieerd programma samengesteld.

Rector van het Merletcollege, Iedje Heere is trots op de samenwerking die is ontstaan. “Elke leerling moet de kans krijgen om kennis te maken met de schouwburg. We hebben samen de taak om ervoor te zorgen dat dit voor onze leerlingen uit de hele regio zo toegankelijk, aantrekkelijk en passend mogelijk is.”

Guido Weijers brengt leerlingen geluk bij

Niet alleen leerlingen van het Merletcollege komen naar Cuijk, ook voor leerlingen van het Metameer staat daar een voorstelling op het programma. Cabaretier Guido Weijers uit Boxmeer treedt eind maart voor de bovenbouw van beide scholen op met een aangepaste versie van zijn theatercollege over geluk. Onlangs gaf hij dat college tijdens een proefvoorstelling van Field Lab, dat onderzoekt hoe je coronaproof naar theater en evenementen kan gaan.

De voorstelling van Guido Weijers is onderdeel van een bredere samenwerking van de scholen voor voortgezet onderwijs en Schouwburg Cuijk om jongeren meer in contact te brengen met het theater, zegt Merlet-rector Iedje Heere. ,,Zodat ook leerlingen die theaterbezoek niet van huis uit meekrijgen, met theater kennismaken. Met een aantrekkelijk theateraanbod voor de jeugd. Guido Weijers is de eerste stap in die samenwerking.”

 

Reith, M. (2021, 17 maart). Samen naar de schouwburg is voor leerlingen een feest. Gelderlander. https://www.gelderlander.nl/maasland/samen-naar-de-schouwburg-is-voor-leerlingen-een-feest~ab96af6d/

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.