Beroepsgerichte vakken

Dienstverlening en Producten

In klas 3 basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg krijg je allemaal het beroepsgerichte vak Dienstverlening en Producten. Wat je hier leert is te veel om op te noemen maar je moet daarbij denken aan het leren maken van een website, producten maken en verbeteren, leren presenteren. Allemaal dingen waar je later veel plezier van kunt hebben. Dit vak krijg je ook op de mavo-stroom.

Daarnaast kan je ook nog een beroepsgericht keuzevak kiezen.

 

Wat leer je eigenlijk bij Dienstverlening en Producten?

Kijk maar eens goed naar dit filmpje. Dit filmpje is gemaakt voor het vak Dienstverlening en Producten. Eén van de dingen die je hier leert is het maken van een filmpje.

 

Het onderwijs, elke dag anders

 

05-07-2019 (PrimaOnderwijs)

 

De wekker gaat. Ik ga onder de douche, kleed me aan, eet een kwarkje en denk: wordt het met besjes of met noten? Ik stap in mijn auto en rijd richting het Merletcollege in Mill. Dat doe ik al ruim 12,5 jaar. Elke ochtend. Met een tussenpauze van anderhalf jaar. Toen werd ik ziek. Daar gingen mijn dagelijkse ritueeltjes. En nu, mede dankzij mijn geweldige vrouw en drie kinderen, rijd ik elke dag naar Mill. Mijn vaste rituelen herhalen zich weer, elke morgen.

 

Maar eenmaal op school… daar is het elke dag anders!

 

Lees hier verder hoe Mario van Wetten, docent D&P, dat beleeft.

Sport Veiligheid en Recreatie

Houd je van sport en bewegen? Heb je interesse in het werken in een uniform (beroepen als politie, bewaking, beveiliging, leger)? Of vind je het leuk om evenementen te organiseren? Dan is Sport, Veiligheid en Recreatie echt iets voor jou!

 

 

Sportdag onderbouw

 

De sportdag onderbouw was een groot succes!

Met dank aan organisatie (gymdocenten) begeleiders(docenten) oud leerlingen en natuurlijk de kinderen uit de onderbouw.

 

De beelden zeggen genoeg.

Wat doen die oud-leerlingen op school?

Ook dit jaar werden we bij de organisatie van onze sportdag weer geholpen door oud-leerlingen. Wij vinden het altijd weer heel fijn als zij, ook na het verlaten van de school, betrokkenheid blijven tonen en ons op zo'n dag willen helpen bij de organisatie en uitvoering van de sportdag.

Al deze oud- leerlingen hebben bij ons het LO2 traject gedaan en zijn op het MBO soms verder gegaan met een opleiding in die richting.

Allemaal weer bedankt en tot................volgend jaar?

Techniek

Heb je altijd al graag geknutseld (timmeren, zagen, bouwen, schilderen) en ben je ook benieuwd hoe de elektriciteit in je huis werkt? Dan is Techniek voor jou de juiste keuze.

Zorg en Welzijn

Ben je nu al vaak bezig met het maken van gerechtjes, het bakken van cake of taartjes, het organiseren van activiteiten voor kinderen of je opa/oma? En houd je van mooie nagels, make-up en een leuk kapsel? Dan ben je de aangewezen persoon voor Zorg en Welzijn.
 

Hoe groen is het Merletcollege eigenlijk?

Hoewel we geen groene opleidingen verzorgen willen we onze leerlingen zorg en welzijn wel meegeven wat een moestuin is en wat daar allemaal groeit en bloeit. Afgelopen weken is de moestuin aangelegd door de vakdocent Techniek samen met de leerlingen. Inmiddels is de vakdocent Zorg en welzijn, samen met haar leerlingen, van alles aan het zaaien, poten en planten. Leerlingen hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken.

Wij willen ze hier van iets meegeven. Op deze plek zullen we regelmatig een update geven.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.