Doen ze op het Merlet in Mill iets aan kerst?

Ja zeker, net als vorig jaar hebben de leerlingen van het Merletcollege in Mill ook dit jaar geld opgehaald ten behoeve van het goede doel. Voor de bovenbouw hebben ze, wederom met medewerking van Bakkerij Verkerk uit Langenboom, mini-kerststolletjes verkocht. In totaal zijn er ruim 500 zakjes met 4 kerststolletjes verkocht. De onderbouwleerlingen hebben in hun eigen vertrouwde omgeving klusjes gedaan waarvoor ze zich lieten betalen. Er zijn stoepjes geveegd, boodschappen gedaan, kippenhokken schoongemaakt etc. etc.
De leerlingen van de bovenbouw haalden, onder het genot van warme chocomelk, hun kerststolletjes op en gingen daarna het dorp in om ze rond te brengen. De leerlingen van de onderbouw hebben gezamenlijk een kerstontbijt in de aula van de school. Alles zelf gemaakt door de leerlingen. Zo gaan we allemaal met een positief gevoel de kerstvakantie in. En dat is precies de bedoeling.
Met deze actie heeft de school 4200,- opgehaald voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel een school in Kenia. Lokale timmermannen gaan van dit geld schoolmeubels maken zodat de leerlingen in de klas ook echt kunnen zitten. Eén van de docenten gaat in het voorjaar naar Kenia om het geld te overhandigen en de timmermannen aan het werk te zetten.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.