Drinken de leerlingen van het Merlet al alcohol?

 

Het Heldertheater heeft een voorstelling over alcoholgebruik uitgevoerd voor alle 2e klassen. Hoeveel alcohol zit er eigenlijk in een glas? Zijn er verschillen tussen wijn en bier? Wat betekent alcohol in het verkeer? Wie drinken er allemaal al alcohol?

 

Al deze, en nog veel meer onderwerpen komen aan bod in deze voorstelling. Met humor maar ook bloedserieus.

Doel van deze voorstelling is om leerlingen bewust te maken van de gevaren van alcohol en er met hen over in gesprek te gaan.

 

Voorkomen (NIX18) is beter dan genezen!!!

 

De donkere dagen komen er weer aan

 

We merken het allemaal. Het wordt steeds vroeger donker en ’s morgens blijft het langer donker. Als je geen auto rijdt heb je vaak geen idee hoe belangrijk goede fietsverlichting is. Vandaag was TEAMALERT (https://teamalert.nl)  te gast op onze school om alle leerlingen te laten ervaren met filmpjes en een VR bril hoe belangrijk goede fietsverlichting is. Zij deelden ook fietsverlichting uit.

 

Laat je zelf zien in het donker, ook als je op weg bent naar school!

 

Het onderwijs, elke dag anders

 

05-07-2019 (PrimaOnderwijs)

 

De wekker gaat. Ik ga onder de douche, kleed me aan, eet een kwarkje en denk: wordt het met besjes of met noten? Ik stap in mijn auto en rijd richting het Merletcollege in Mill. Dat doe ik al ruim 12,5 jaar. Elke ochtend. Met een tussenpauze van anderhalf jaar. Toen werd ik ziek. Daar gingen mijn dagelijkse ritueeltjes. En nu, mede dankzij mijn geweldige vrouw en drie kinderen, rijd ik elke dag naar Mill. Mijn vaste rituelen herhalen zich weer, elke morgen.

 

Maar eenmaal op school… daar is het elke dag anders!

 

Lees hier verder hoe Mario van Wetten, docent D&P, dat beleeft.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.