Decaan

De decaan staat altijd voor je klaar! 

Soms is het erg fijn om wat hulp te hebben bij het maken van de juiste keuze. Bijvoorbeeld als het gaat om je sector en je profiel in de onderbouw. Of bij het kiezen van de vervolgopleiding die het best bij jou past. De decaan staat in al die gevallen voor je klaar! Hieronder lees je meer over ons en onze rol. 

 

Decanen Cuijk vwo/havo

 

Roderick Pelser, vwo

Geer Schraven, havo

 

De decaan helpt je bij het maken van keuzes op het gebied van sectorkeuze of profielkeuze in de onderbouw. Daarnaast begeleidt hij leerlingen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding. Een van de hulpmiddelen bij studiekeuze en beroepskeuze is, www.merletcollegecuijk.dedecaan.net. Op deze site is bijvoorbeeld online een studiekeuzemodule door leerlingen in te vullen. Door invullen van studie en instelling hebben bovendien de decaan en de mentor snel een overzicht van de studiekeuzes van de leerlingen.

Daarnaast is er het profielkeuzeformulier waarop leerlingen hun profielkeuze kunnen invullen. Verder is er een LOB-module waarin leerlingen hun Loopbaan, Oriëntatie en Begeleidings-activiteiten (LOB) bijhouden in een portfolio. Ook is er een compleet overzicht van opleidingen in het hele land te vinden. Verder handige websites over open dagen, informatie over proefstuderen, keuzeprogramma's, testen, toelatingseisen, buitenland en een verzameling van veel gestelde vragen mét antwoorden.

Decaan Cuijk vmbo

 

Ik ben Muriëlle van Bergen, schooldecaan voor het vmbo.

Als decaan help ik je bij het maken van keuzes op het gebied van profielkeuze in de onderbouw. Daarnaast begeleid ik leerlingen van klas 3 en 4 mavo en vmbo bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding (mbo of eventueel havo). Hierbij werken je mentor en ik veel samen.
Tijdens de loopbaanoriëntatie-uren (LOB) maken we veel gebruik van internet. We gebruiken dan “De Talentenmap” (www.talentenmap.nl). Daarnaast starten leerlingen in klas 1 met het vullen van hun eigen loopbaandossier, zodat ze eind klas 4 dit LOB-dossier mee kunnen nemen naar het mbo.

Op www.talentenmap.nl kun je zowel op school als thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ site eventueel ook samen met je ouders eens bekijken.
Voor vragen ben ik altijd bereikbaar (m.u.v. vakanties) via mail. Elke donderdag heb ik een speciale decanendag en ben ik beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens bij mij binnen.

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele mbo-opleidingen zijn er  twee websites: www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl  met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen. 
 
Groetjes, 

 

Muriëlle van Bergen van – Hees

Decaan Merletcollege vmbo

Mail: m.bergen@merletcollege.nl

 

DecanEN Grave

 

Beste leerlingen en ouders,

Wij zijn Tim van Dreumel en Elvira Groot, wij zijn de decanen op het Merletcollege in Grave.

Al vanaf de 2e klas moet je keuzes maken. Welke sector of welk profiel ga je straks doen, welke vakken neem je mee of laat je vallen? Welke afdeling wil je gaan volgen? In de 3e, 4e en 5e klas is het belangrijk om je te gaan oriënteren op de vervolgopleidingen. Als decaan begeleiden wij jou bij het maken van die keuzes dat doen we samen met je mentor.

Op het vmbo werken wij met LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding).
Van leerjaar 1 t/m 4 werken we met de methode van de Talentenmap. Dit is een LOB-methode, waarbij je gaat kijken naar je loopbaan, je gaat je oriënteren op wie je bent, waar je goed in bent en wat je later wilt worden. Iedere leerling heeft een account op www.talentenmap.nl en maakt daar een LOB-dossier aan. Dit dossier kun je meenemen naar je vervolgopleiding.

Op het havo werken we met de site http://merletcollege-grave.dedecaan.net/.
Op deze site vind je veel informatie over agenda’s, opleidingen, testen, keuzebegeleiding en keuzemogelijkheden. Ook houden alle leerlingen hierop hun CV en portfolio bij. Op deze site kun je op school en thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ site ook een keer met je ouders bekijken.

Heb je vragen dan kun je die altijd stellen. Elke donderdag hebben wij een speciale decanendag. Dan hebben we géén les en zijn we beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens binnen op onze kamer. Op de andere dagen hebben we les, maar heb je een dringende vraag, dan kun je ons altijd opzoeken. Natuurlijk kunnen jij of je ouders ons ook mailen voor het havo via dedecaan.net, t.dreumel@merletcollege.nl. Voor het vmbo: e.groot@merletcollege.nl.

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele mbo-opleidingen zijn er nu twee nieuwe websites met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen. www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl.

 

Met  vriendelijke groet,


Tim van Dreumel
Elvira Groot

 

Decaan Mill

 

Beste leerlingen en ouders,

Ik ben Peter Dijkman, de schooldecaan. Als decaan help ik je bij het maken van keuzes op het gebied van sectorkeuze of profielkeuze in de onderbouw. De leerlingen van klas  3 en 4 VMBO begeleid ik bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding (MBO of eventueel HAVO). Deze begeleiding doe ik in principe samen met je mentor.

De begeleiding gaat voor een groot gedeelte met behulp van het internet. Als school hebben wij een licentie voor het gebruik van de Talentenmap. Via de link www.talentenmap.nl verzamel je informatie over beroepen die bij jou passen en train je loopbaancompetenties. Daarnaast houd je hier een Portfolio bij. Op deze site kun je zowel op school als thuis werken. Zo kun je ‘jouw’ loopbaandossier eventueel ook samen met je ouders eens bekijken.

Heb je vragen dan kun je die altijd stellen. Elke donderdag heb ik een speciale decanendag. Dan heb ik géén les en ben ik beschikbaar voor jullie. Loop gerust eens binnen op mijn kantoortje! (naast de leerlingencoördinator) Op de andere dagen heb ik les, maar heb je een dringende vraag kun je me altijd opzoeken. Natuurlijk kunnen jij of je ouders mij ook mailen.

Voor leerlingen en/of ouders die problemen hebben met het maken van de keuze uit de vele MBO-opleidingen zijn er nu twee nieuwe websites met veel tips en informatie over alle opleidingen. Ook kun je hier een (gratis) beroepen- en interessetest doen.

www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl

 

Groet,

Peter Dijkman.

Mail: p.dijkman@merletcollege.nl

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.