Merletcollege Cuijk

 


 

Mijn overstap


‘Als leerling heb ik er een hele fijne tijd gehad’

 

Veronique Rose is vanaf 1 januari 2019 directeur van het Merletcollege in Cuijk. Ze volgt Ben Leenen op. Rose werkt nu nog als conrector op het Canisius College in Nijmegen. Ze is oud-leerling van het Merletcollege Cuijk, waar zij in 1994 haar vwo-diploma behaalde.

 

Waarom deze overstap?
“Het is zo’n mooie kans voor mij om op een school te gaan werken die een speciaal plekje heeft in mijn hart. Als leerling heb ik er een hele fijne tijd gehad en mijn overleden vader heeft er ook nog Duits gegeven. Ik heb altijd met belangstelling gevolgd wat de school deed en zeker nu mijn eigen dochters op een leeftijd zijn dat ze een middelbare school gaan uitzoeken, kijk ik met meer dan gemiddelde belangstelling naar de scholen in mijn omgeving.”

 

Wat laat je achter?
“Het geeft me een dubbel gevoel dat ik wegga op het Canisius. We zijn volop aan het bouwen aan een nieuwe onderwijskundige visie die nu wordt uitgerold: nieuw toetsbeleid, projectmatig en thematisch onderwijs, digitalisering van content en meer regie voor leerlingen. Die ingezette koers past bij de school, bij de leerlingen en bij wat de maatschappij nu nodig heeft. De school gaat absoluut de goede kant op.”

 

Waar ga je aan werken in je nieuwe baan?
“We willen een breed onderwijsaanbod behouden voor leerlingen in deze krimpregio. Dat moet bovendien hoogstaand en eigentijds zijn. Dat matcht goed met wat ik wil: ik ben voorstander van formatief evalueren, minder toetsen, alle kansen bieden voor de ontwikkeling van elke leerling en buiten de school leren. De prachtige nieuwe school heeft een fantastische ligging aan de Maas en er is een bedrijvige omgeving, dus er is genoeg inspiratie voor het leren vlakbij.”

 


 

 

Hier werken leerlingen en personeelsleden in een prettige, veilige en gezonde leeromgeving.


Leerlingen kunnen er terecht voor een vmbo basis, vmbo kader, mavo met eventueel eXcel-leerroute, havo-, atheneum-, of een gymnasiumopleiding. De locatie heeft een officiële technasium-afdeling voor leerlingen die speciaal belangstelling hebben voor de exacte vakken. Ook bieden wij TTO (tweetalig onderwijs) op het vwo aan voor leerlingen die meer uit de Engelse taal willen halen.

 

Onze school heeft leerlingbegeleiding en onderwijsvernieuwing hoog in het vaandel staan. De school is gehuisvest in een prachtig nieuw pand dat voorzien is van ruime theorielokalen, moderne en goed uitgeruste praktijklokalen, een eigen gymzaal en een ruime buitenaccommodatie om de pauzes door te brengen

 

Gedegen en goed onderwijs staan centraal. Uitdaging en keuzemogelijkheden zijn sleutelwoorden, maar ook vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is er veel aandacht voor de leerlingbegeleiding, het mentoraat en het decanaat. De vestiging biedt interessegericht onderwijs (IGO): in alle leerjaren kunnen leerlingen keuzes maken om hun competenties en interesses te ontdekken en te ontwikkelen.

 

 

Locatie Cuijk

Katwijkseweg 2
5431 RX Cuijk
Telefoon: (0485) 336 336