Merletcollege Mill

De vmbo-sector van het Merletcollege in Mill mag een jaar lang deze eretitel voeren. Het is de 3e keer dat de Millse school uitgeroepen is tot excellente school.

 

Compliment
Het verschil met voorgaande keren is dat nu niet alleen de onderdelen basis en kader in de prijzen vielen, maar ook de richting theoretisch vmbo. "We zijn er uitermate trots op dat het gehele vmbo in Mill zich excellente school mag noemen", zegt rector Paul Metzemaekers van Merlet.

"Die toekenning betekent vooral een compliment aan de mensen die dit dagelijks voor de klas waarmaken. Het vmbo in Mill is een voorbeeld voor onze hele school."

 


 

 

 

 

 

Dé ideale leeromgeving

 

Meer dan de helft van alle leerlingen die de overstap naar het voortgezet onderwijs maakt, gaat naar de mavo en het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Achter de schermen heeft het vmbo een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Met het inrichten van extra praktijkonderwijs in de leerjaren 1 en 2 van de opleidingen basis- en kaderberoepsgericht leggen we voor deze leerlingen ook in de onderbouw het accent op praktisch werken. De mogelijkheid om in de onderbouw te kiezen voor extra Sport is een goede voorbereiding voor het vak LO-2 in de bovenbouw. Het Merletcollege Mill is de enige school in de regio die dit vak als examenvak aanbied in de mavo en als extra vak in de basis- en kaderberoepsgerichte opleiding. Bij de mavo kiezen wij voor een mix van onderwijs in klassikale situaties en modules op het gebied van kunst, cultuur en arbeidsmarktoriëntatie. Op die manier is dé ideale leeromgeving gecreëerd en is het onderwijs op het Merletcollege Mill een optimale voorbereiding voor het middelbaar beroepsonderwijs en de havo.

 

Locatie Mill

Langenboomseweg 3

5451 JH Mill

Telefoon: (0485) 476 226