Gymnasium

Je kunt en wilt meer uit jezelf halen? 

Dat is mooi. Want op het Merletcollege Cuijk kun je kiezen voor het Gymnasium. Dat is echt niet alleen voor nerds of mensen die graag in stoffige boeken neuzen! Je maakt er een rondje langs de geschiedenis. Je hoort er veel mooie verhalen. En je maakt er kennis met de Grieken en Romeinen uit de oudheid.  

Springlevend

Je zult zien dat die jongens nog springlevend zijn, niet alleen in de strips van Asterix en Obelix. Want je komt ze overal tegen in het dagelijks leven. In de namen van de maanden van het jaar. De namen van voetbalclubs (Ajax, Sparta en Heracles). De Olympische Spelen. Zelfs in de naam van een computervirus (Trojan Horse). Maar ook in de dingen die jij vaak gebruikt, zoals de televisie, de bioscoop, je smartphone, computer of agenda. Allemaal woorden die hun oorsprong hebben in het Latijn of Grieks. 

Waardevol

Op het Gymnasium leer je heel precies die oude talen te vertalen in het Nederlands. Maar je leert ook om goed over woorden en hun betekenis na te denken. Dat is waardevol, want het helpt je weer bij het leren van de moderne vreemde talen. Wil je straks dokter worden of met geschiedenis of taal verder gaan, dan is het Gymnasium jouw club!

Als vwo-leerling maak je in klas 1 sowieso kennis met het Gymnasium. Aan het eind van dat jaar bepaal jij of je ook een Gymnasiumdiploma wilt gaan halen. Jouw leven, jouw keuze.  

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.