VMBO

Leer jij liever vanuit de praktijk dan vanuit de theorie?

 

Dan sluit beroepsgericht onderwijs, zoals het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), prima bij jou aan. Naast de theoretische leerweg van het vmbo (de mavo) kent het vmbo een beroepsgerichte leerweg. Die heeft twee niveaus: kader en basis. 

 

De eerste twee leerjaren (de brugperiode) volg je dezelfde vakken als alle leerlingen. Het gaat dan vooral om Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, e.d. Om te beginnen best wat veel theorie. Maar tegelijk verken je ook je beroepsmogelijkheden. In de bovenbouw (klas 3 en 4) maak je daar uitgebreider kennis mee.

 

Dienstverlening en Producten 

In de bovenbouw van het beroepsgericht onderwijs krijg je het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten (D&P). In het vierde jaar doe je examen.

Binnen D&P leer je:

  • Het organiseren van een activiteit
  • Presenteren, promoten en verkopen
  • Een product maken en verbeteren
  • Multimediaproducten maken

Je gaat werken met allerlei thema’s (o.a. de sportschool, het tuincentrum en het hotel). De computer ga je veel gebruiken tijdens de lessen. Bij ieder thema werk je met praktijkkaarten (o.a. video maken, het voeren van een telefoongesprek, wandlicht maken, groentesoep maken, technisch tekenen). Naast de verplichte onderdelen van D&P heb je per vestiging van het Merletcollege verschillende keuzemogelijkheden. In Grave kun je kiezen uit: 

 

Economie en Ondernemen
Vind je het leuk een eigen bedrijf op te richten, een game te maken of een webshop te onderhouden? Dan is Economie en Ondernemen helemaal jouw ding!

 

Zorg en Welzijn
Gaat jouw hart sneller kloppen van een schoonheidsbehandeling of mooie make-up, nagels en een prachtig kapsel? Van gezonde maaltijden maken (en opeten!), spelletjes en (sportieve) activiteiten bedenken voor kinderen en ouderen en hen verzorgen? Dan is Zorg en Welzijn de perfecte keuze! 

In Grave kun je binnen Dienstverlening en Producten verschillende keuzevakken kiezen.
Deze keuzevakken komen uit verschillende andere profielen zoals Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen.
 
We hebben een heel divers aanbod van keuzevakken.
Dat varieert van het uitvoeren van schoonheidsbehandelingen tot het maken van een game.
Je kunt leren hoe je een webshop bouwt of hoe je kunt assisteren bij een sportactiviteit.
Of wil je wel eens weten hoe je een eigen bedrijf moet oprichten?
Word je blij van het maken van gezonde maaltijden of spelletjes bedenken voor kinderen en ouderen?
 

Dit is allemaal mogelijk binnen onze school! Er zijn genoeg keuzemogelijkheden.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.