VMBO

Leer jij liever vanuit de praktijk dan vanuit de theorie? Dan sluit beroepsgericht onderwijs, zoals het vmbo (Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs), prima bij jou aan. Naast de theoretische leerweg van het vmbo (de mavo) kent het vmbo een beroepsgerichte leerweg. Die heeft twee niveaus: kader en basis. 

De eerste twee leerjaren (de brugperiode) volg je dezelfde vakken als alle leerlingen. Het gaat dan vooral om Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, e.d. Om te beginnen best wat veel theorie. Maar tegelijk verken je ook je beroepsmogelijkheden. In de bovenbouw (klas 3 en 4) maak je daar uitgebreider kennis mee.

 

Dienstverlening en Producten 

In de bovenbouw van het beroepsgericht onderwijs krijg je het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten (D&P). In het vierde jaar doe je examen.

Binnen D&P leer je:

  • Het organiseren van een activiteit
  • Presenteren, promoten en verkopen
  • Een product maken en verbeteren
  • Multimediaproducten maken

Je gaat werken met allerlei thema’s (o.a. de sportschool, het tuincentrum en het hotel). De computer ga je veel gebruiken tijdens de lessen. Bij ieder thema werk je met praktijkkaarten (o.a. video maken, het voeren van een telefoongesprek, wandlicht maken, groentesoep maken, technisch tekenen). Naast de verplichte onderdelen van D&P heb je per vestiging van het Merletcollege verschillende keuzemogelijkheden. In Grave kun je kiezen uit: 

 

Economie en Ondernemen
Vind je het leuk een eigen bedrijf op te richten, een game te maken of een webshop te onderhouden? Dan is Economie en Ondernemen helemaal jouw ding!

 

Zorg en Welzijn
Gaat jouw hart sneller kloppen van een schoonheidsbehandeling of mooie make-up, nagels en een prachtig kapsel? Van gezonde maaltijden maken (en opeten!), spelletjes en (sportieve) activiteiten bedenken voor kinderen en ouderen en hen verzorgen? Dan is Zorg en Welzijn de perfecte keuze! 

 

Podium
Bij het Merletcollege In Grave maak je ook kennis met Podium. Hierbij leer je om met veel zelfvertrouwen te presenteren voor kleine en grote groepen. Ook organiseer je met een groep een echt optreden. Je mag dan kiezen uit de vakken acteren, decor/kostuums of zang/muziek/licht/geluid.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.