Mill

Merletcollege: enjoy the club! 

School als je tweede thuis? Waarom niet? Hier, op het Merletcollege in Mill, doen we er alles aan om je dat gevoel te bezorgen. Hier ben je niet alleen dicht bij huis, hier vóel je je ook thuis. Je merkt het direct als je hier rondloopt. Een veilige, gezellige en warme omgeving, waar het prettig omgaan is met de andere leerlingen en docenten. Kortom: de ideale plek om samen te leren en te leven. Om te werken aan jezelf en je toekomst. En dé optimale voorbereiding voor het middelbaar beroepsonderwijs en de havo. 

Hoe creëren we die ideale leeromgeving? Nou, bijvoorbeeld door het inrichten van extra praktijkonderwijs in de leerjaren 1 en 2 van de basis- en kaderberoepsgerichte opleidingen. Daarmee leggen we voor jou ook in de onderbouw het accent op praktisch werken. 

Verder kun je hier in de onderbouw kiezen voor extra Sport, als een goede voorbereiding voor het vak LO-2 in de bovenbouw. Wij zijn de enige school in de regio die dit vak als examenvak aanbiedt op de mavo en als extra vak in de basis- en kaderberoepsgerichte opleiding! Op de mavo kiezen we bovendien voor een mix van onderwijs in de klas en modules op het gebied van kunst, cultuur en arbeidsmarktoriëntatie. 

Dit is een school waar ook jij bij wil horen, toch? Dus kies wijs, kies voor jezelf … enjoy the club! 

 

 

Wij zijn een kleinschalige school met korte lijnen tussen ouders, leerlingen, medewerkers school.

Interview Maud Ermers (2b), Eef Toonen (2c), Maud Jans (2b)


Op 19-2-2019 hebben wij een interview afgenomen bij 3 meiden. We hebben ze een aantal vragen gesteld. De meiden vinden meneer Grit en meneer Korenblik de fijnste leraren van deze school. Meneer Grit en meneer Korenblik geven allebei mens en maatschappij. Maud Ermers en Maud Jans vinden kunst en cultuur het leukste vak, omdat ze het gewoon leuk vinden en ze hoeven daar niet zo veel te doen. Eef Toonen vind gym het leukste vak, omdat ze van sport houdt. Ze gaan alle 3 met plezier naar school, want ze zijn altijd blij dat ze weer naar hun vrienden en vriendinnen mogen. Maud ermers wilt later bij een kinderopvang werken, Maud Jans wilt later werken bij de gehandicaptenzorg en Eef Toonen wilt later bij de marine werken. Ze vinden deze school leuk, maar ze vinden dat ze de school wel iets mooier zouden kunnen maken.

Wat maakt het Merletcollege Mill zo bijzonder?

Wat is het geheim van het Merletcollege in Mill? Geheim, hoezo geheim? Doen we daar dan iets geheimzinnigs? Nee, natuurlijk niet. Op het Merletcollege in Mill doen we allesbehalve geheimzinnig.

    >

    Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.