MAVO

Veel leerlingen die een theoretische opleiding volgen, zitten op de mavo. De mavo is onderdeel van het vmbo (Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs) en heet officieel ‘vmbo-theoretische leerweg’. Je krijgt hier alleen theorie, geen praktijk. Uiteindelijk doe je examen in minimaal zes theoretische vakken, zoals talen, geschiedenis, wiskunde, et cetera. Een mavodiploma kun je in vier jaar halen.

Ga je na de brugperiode naar de bovenbouw (klas 3 en 4) mavo, dan kies je een leerrichting (sector) die het best bij jou past. Je kunt kiezen uit de volgende beroepsomgevingen:

  • Economie
  • Landbouw en natuurlijke omgeving
  • Zorg en welzijn
  • Techniek

In de lessen ‘praktische sectororiëntatie’ bereid je jezelf voor op de keuze voor een sector. Met een mavodiploma op zak kun je verder studeren op het middelbaar beroepsonderwijs of op de havo.

Havo-eXceL-leerroute

Kom je er nou straks in de brugperiode al achter dat je via de mavo naar de havo wilt? Dan hebben wij een prima oplossing voor je. Naast het mavo-programma kun je dan namelijk in de derde en vierde klas al een aantal dingen doen, die je goed voorbereiden op wat je daarna op de havo nodig hebt. We noemen dat de “havo-eXceL-route”. Zo haal je het beste uit jezelf en verlaat jij het Merletcollege met twee diploma’s op zak. Altijd mooi meegenomen! 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.