VMBO

Leer jij liever vanuit de praktijk dan vanuit de theorie?

 

Dan sluit beroepsgericht onderwijs, zoals het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), prima bij je aan. Naast de theoretische leerweg van het vmbo (de mavo) kent het vmbo een beroepsgerichte leerweg. Die heeft twee niveaus: kader en basis. 

 

De eerste twee leerjaren (de brugperiode) volg je dezelfde vakken als alle leerlingen. Het gaat dan vooral om Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, e.d. Om te beginnen best wat veel theorie. Maar tegelijk verken je ook je beroepsmogelijkheden. In de bovenbouw (klas 3 en 4) maak je daar uitgebreider kennis mee.

 

Dienstverlening en Producten 

In de bovenbouw van het beroepsgericht onderwijs krijg je het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten (D&P). In het vierde jaar doe je examen.

Binnen D&P leer je:

  • Het organiseren van een activiteit
  • Presenteren, promoten en verkopen
  • Een product maken en verbeteren
  • Multimediaproducten maken

Je gaat werken met allerlei thema’s (o.a. de sportschool, het tuincentrum en het hotel). De computer ga je veel gebruiken tijdens de lessen. Bij ieder thema werk je met praktijkkaarten (o.a. video maken, het voeren van een telefoongesprek, wandlicht maken, groentesoep maken, technisch tekenen). Naast de verplichte onderdelen van D&P heb je per vestiging van het Merletcollege verschillende keuzemogelijkheden. In Mill kun je kiezen uit: 

 

Sport, Veiligheid en Recreatie

Houd je van sport en bewegen? Heb je interesse in het werken in een uniform (beroepen als politie, bewaking, beveiliging, leger)? En vind je het leuk om evenementen te organiseren? Dan past Sport, Veiligheid en Recreatie helemaal bij jou!

 

Techniek
Heb je altijd al graag geknutseld (timmeren, zagen, bouwen, schilderen)? En ben je ook benieuwd hoe de elektriciteit in je huis werkt? Dan is Techniek voor jou de juiste keuze.

 

Zorg en Welzijn

Ben je nu al vaak bezig met het maken van gerechtjes, het bakken van cake of taartjes? Of het organiseren van activiteiten voor kinderen of je opa/oma? En houd je van mooie nagels, make-up en een leuk kapsel? Dan ben je de aangewezen persoon voor Zorg en Welzijn.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.