VMBO

Leer jij liever vanuit de praktijk dan vanuit de theorie?

 

Dan sluit beroepsgericht onderwijs, zoals het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), prima bij jou aan. Naast de theoretische leerweg van het vmbo (de mavo) kent het vmbo een beroepsgerichte leerweg. Die heeft twee niveaus: kader en basis. 

 

De eerste twee leerjaren (de brugperiode) volg je dezelfde vakken als alle leerlingen. Het gaat dan vooral om Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, e.d. Om te beginnen best wat veel theorie. Maar tegelijk ga je ook je beroepsmogelijkheden verkennen. In de bovenbouw (klas 3 en 4) maak je daar uitgebreider kennis mee.

 

Dienstverlening en Producten 

In de bovenbouw van het beroepsgericht onderwijs krijg je het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten (D&P). In het vierde jaar doe je examen.

Binnen D&P leer je:

  • Het organiseren van een activiteit
  • Presenteren, promoten en verkopen
  • Een product maken en verbeteren
  • Multimediaproducten maken

Je gaat werken met allerlei thema’s (o.a. de sportschool, het tuincentrum en het hotel). De computer ga je veel gebruiken tijdens de lessen. Bij ieder thema werk je met praktijkkaarten (o.a. video maken, het voeren van een telefoongesprek, wandlicht maken, groentesoep maken, technisch tekenen). Naast de verplichte onderdelen van D&P heb je per locatie van het Merletcollege verschillende keuzemogelijkheden. In Cuijk heb je de keuze uit: 

 

HBR 

Vind je koken, broodbakken en banketbakken (taarten) erg leuk? En wil je daarnaast ook nog leren hoe je al dit lekkers moet serveren in een restaurant? Dan is HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) helemaal jouw ding!

 

Techniek

Heb jij altijd al je vader of moeder willen helpen bij allerlei technische zaken zoals het repareren van je eigen fiets, of iets met elektriciteit in huis? En ben je geïnteresseerd in de techniek? Het ontwerpen met de computer en de 3D printer? Dan is Techniek iets voor jou!

 

Zorg en Welzijn

Herken jij jezelf bij de volgende werkzaamheden: nagels lakken, hair styling, make-up, ouderen verzorgen, kinderfeestjes organiseren? Werk je heel graag samen met anderen? Dan is Zorg en Welzijn jou op het lijf geschreven!

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.