Beroepsgerichte vakken

Dienstverlening en Producten

 

In klas 3 basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg krijg je allemaal het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten. Wat je hier leert is te veel om op te noemen maar je moet daarbij denken aan het leren maken van een website, producten maken en verbeteren, leren presenteren. Allemaal dingen waar je later veel plezier van kunt hebben. Dit vak krijg je ook op de mavo-stroom.

Daarnaast kan je ook nog een beroepsgericht keuzevak kiezen.

Wat leer je eigenlijk bij Dienstverlening en Producten?

 

 

Wat komt er allemaal kijken bij het brouwen van bier?

 

Het vak dienstverlening en producten kan ook heel praktisch worden ingevuld. Wouter van Ras, docent D&P, vertelt hoe hij het brouwen van bier heeft ingezet bij zijn lessen.

 

Ben je benieuwd, klik dan op de link.

https://www.primaonderwijs.nl/blogs/van-bouwen-naar-brouwen

Sport Veiligheid en Recreatie (SV&R)

 

Houd je van sport en bewegen? Heb je interesse in het werken in een uniform (beroepen als politie, bewaking, beveiliging, leger)? Of vind je het leuk om evenementen te organiseren? Dan is Sport, Veiligheid en Recreatie echt iets voor jou!

 

 

Werken bij defensie, is dat wat?

 

Op maandagmiddag 4 november zijn de vierdejaars leerlingen van SV&R op bezoek geweest bij landmachtbasis de Peel. Ze hebben daar kennis gemaakt met het militaire beroep en mochten verschillende praktische opdrachten uitvoeren.

De leerlingen mochten de exercities uitvoeren die zij zelf tijdens de lessen in elkaar hebben gezet. Vervolgens zijn ze in groepen aan de slag gegaan met samenwerkingsopdrachten. Deze waren op militair niveau en dus lichamelijk zwaar. Uiteindelijk mochten ze ook nog de stormbaan betreden en daarvan verschillende oefeningen doen. Het was een leuke, leerzame en intensieve middag.

De brandweer en dan?

Leerlingen bezoeken wel eens de brandweer in Mill.

Ze maken daar kennis met het beroep brandweerman/-vrouw en mochten verschillende praktische opdrachten uitvoeren.

De leerlingen mochten onder andere in auto’s knippen en een ruimte vol rook betreden.

Ook kregen ze een rondleiding op de kazerne en hebben ze kennis gemaakt met verschillende brandweerauto’s en gereedschappen.

Techniek

 

Heb je altijd al graag geknutseld (timmeren, zagen, bouwen, schilderen) en ben je ook benieuwd hoe de elektriciteit in je huis werkt? Dan is Techniek voor jou de juiste keuze. Klik hier voor foto's.

Zorg en Welzijn

 

Ben je nu al vaak bezig met het maken van gerechtjes, het bakken van cake of taartjes, het organiseren van activiteiten voor kinderen of je opa/oma? En houd je van mooie nagels, make-up en een leuk kapsel? Dan ben je de aangewezen persoon voor Zorg en Welzijn.
 

 

Hoe groen is het Merletcollege eigenlijk?

Hoewel we geen groene opleidingen verzorgen willen we onze leerlingen zorg en welzijn wel meegeven wat een moestuin is en wat daar allemaal groeit en bloeit.

De moestuin is volop in bedrijf en heeft dankzij een goed beregeningssysteem de warme zomer overleeft. Leerlingen uit klas 1 en 2 zijn wekelijks aan de slag in deze moestuin. "Oh, is dat peterselie, dat wist ik niet!"

Pepernoten bakken met kleuters

 

Leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn bakken pepernoten met kleuters van basisschool de Lens.

Voor alle leerlingen een feestje!

 

Klik hier voor meer foto's

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.