Dyslexie

Wij denken met je mee

 

Moeite met lezen, schrijven en/of spellen?

Op het Merletcollege verdient iedereen de beste hulp. En heb je dus ook recht op de beste faciliteiten. Om al snel te bepalen of je onder deze groep valt, maak je als brugklasleerling in het begin van het schooljaar een dictee. We gaan dan kijken waar het eventueel wat minder goed gaat. Als het nodig is, bepalen we of je in aanmerking komt voor extra begeleiding op het gebied van woordbeeld en spelling. 

Ook kan er via de orthopedagoog van de school en een extern bureau een uitgebreide dyslexietest worden gedaan. Krijg je zo’n dyslexieverklaring, dan word je begeleid door de dyslexiecoach. Ook maken we speciale afspraken met jou, vooral als het om het maken van toetsen gaat. Zo krijg je bijvoorbeeld meer tijd, mag je een leesliniaal of een aangepaste lay-out gebruiken. Of mag je gebruik maken van Claroread, een effectief programma voor leerlingen met taalproblemen. In het dyslexieprotocol lees je alles over de mogelijke maatregelen. Ook gebruiken we Clarospeak op de chromebooks.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het zorgteam.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.