Technasium

Ben je een nieuwsgierige, creatieve havo- of vwo-leerling? Iemand die graag wil weten hoe iets in elkaar zit of werkt? En vind je het een uitdaging om steeds betere oplossingen te verzinnen? Dan past ons Technasium in Cuijk helemaal bij jou. Nee, je hoeft er geen techneut voor te zijn. En ja, het is ook leuk voor jou als meisje!

Liever zelf doen? 

Niet alleen maar luisteren en uitleg krijgen, maar zelf kijken, (be)studeren, denken en dan doen: dat is het Technasium. Met moderne middelen en technieken zoek je oplossingen voor praktische problemen. Vaak doe je dat aan de hand van een echt bestaand probleem, waar een bedrijf of organisatie mee te maken krijgt. Dat kan een puur technisch probleem zijn. Maar veel vaker spelen allerlei vakgebieden een rol. Zoals gezondheid, milieu, taal en communicatie.

Wat kun je ermee?

Het Technasium is je beste voorbereiding op een meer technische vervolgopleiding. Je kennis van techniek komt op een hoog niveau. Kennis die je ook toe kunt passen in de praktijk. Bovendien leer je samenwerken. Oplossingen zoeken. Zelfstandig werken. Plannen en organiseren. Informatie verzamelen en werkprocessen overzien. En natuurlijk presenteren. Want van elk project doe je verslag aan je klasgenoten en opdrachtgever. Allemaal vaardigheden die in de 21ste eeuw belangrijk zijn voor je studie en je beroep. In de eerste klas maak je kennis met het Technasium, vanaf klas 2 is het aan jou of je ervoor kiest.

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.