Passend onderwijs

Recht op passend onderwijs 

 

In de wet staat dat elk kind recht heeft op ‘passend onderwijs’. Ook als je extra ondersteuning nodig hebt. De bedoeling van passend onderwijs is dat jij en zoveel mogelijk andere leerlingen regulier onderwijs kunnen volgen. Want zo word je het best voorbereid op een vervolgopleiding en doe je zo goed mogelijk mee in de samenleving. Maar dat wil niet zeggen dat het speciaal onderwijs verdwijnt. Als je dat nodig hebt, dan krijg je het ook. 

Wij als school hebben volgens de Wet passend onderwijs zorgplicht. Dat betekent dat we ervoor verantwoordelijk zijn dat we jou en alle andere leerlingen een goede onderwijsplek bieden. Hier op school, eventueel met extra ondersteuning in de klas, op een andere school in de regio of in het voortgezet speciaal onderwijs. Je ouders worden hier nauw bij betrokken. Om iedereen die goede onderwijsplek te kunnen bieden, maken reguliere en speciale scholen uit het voortgezet onderwijs binnen ons samenwerkingsverband afspraken over de ondersteuning aan leerlingen en over wie dat gaat betalen.

Om je ouders te laten zien wat wij als school doen aan jouw eventuele ondersteuning, hebben alle scholen een schoolondersteuningsprofiel (SOP) op moeten stellen. Dat SOP kun je vinden op deze website. 

Willen jij en/of je ouders meer weten over passend onderwijs? Kijk dan eens op deze websites: 

Samenwerkingsverband VO-VSO Nijmegen e.o.

Passend Onderwijs

Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.