Sport+

Sport+ op het Merletcollege in Cuijk

In de onderbouw kun je kiezen voor sport+.  Je sport dan gemiddeld 2 uur per week extra. Wat is er nu leuker dan samen met je vrienden en vriendinnen na schooltijd te gaan sporten? Behalve gezellig is het ook nog eens erg gezond! Sporten houdt je fit. En wie zich lichamelijk fit voelt, is ook mentaal veel sterker! Dus een ideale combinatie met school.

Voor wie is sport+? 

Sport+ is voor iedereen uit de onderbouw die van sporten houdt. Wil jij je grenzen verleggen en vooral jezelf ontwikkelen en uitdagen? Dan ben je meer dan welkom! Je hoeft zeker geen topsporter te zijn, als je maar gemotiveerd bent.

Wat maakt sport+ bijzonder?

  • Kennismaken met nieuwe sporten
  • Ontwikkel jezelf fysiek, mentaal en sociaal
  • We sporten met iedereen uit hetzelfde leerjaar (vmbo,mavo, havo en vwo bij elkaar)

Wat gaan we doen?

Natuurlijk gaan we eerst kennismaken met elkaar. Daarna maak je kennis met nieuwe sporten. Denk aan sporten zoals klimmen, mountainbiken, spinning & bodyvive, zelfverdediging en weerbaarheid en watersport. We gaan ook allemaal een reanimatiecursus volgen. En we doen mee aan allerlei landelijke toernooien die door de school worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de Olympic Moves die jaarlijks worden georganiseerd in verschillende sportdisciplines.

In het eerste jaar van sport+ gaan we vooral nieuwe sporten uitproberen. In het tweede jaar gooien we er nog een schepje bovenop. Dan gaan we ook leren hoe we zelf lessen kunnen geven.   
Je gaat in tweetallen een les voorbereiden die jullie zelf echt leuk vonden als leerling. En nu mogen jullie in de huid kruipen van een docent en die les geven aan jullie klasgenoten. Jullie gaan alles plannen op een officieel lesvoorbereidingsformulier. Denk aan de organisatie, welke spullen jullie nodig hebben, hoe jullie het gaan uitleggen, welke rollen jullie aannemen tijdens de les en natuurlijk hoe jullie je klasgenoten gaan benaderen.
 
Wat leer je?

We gaan op een positieve manier op ontdekkingstocht naar minder bekende sporten. Je gaat persoonlijk je grenzen verkennen, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Door samen te werken in teamverband en feedback van anderen te krijgen, leer je jezelf én anderen beter kennen.
Coaching is een belangrijk onderdeel. Je leert niet alleen jezelf te verbeteren, maar ook anderen te ondersteunen. En je leert om rekening te houden met de gevoelens van anderen. Dat maakt je niet alleen zelfstandiger, maar ook zelfverzekerder.

Wanneer gaan we sporten? 

De extra sportactiviteiten kunnen bijvoorbeeld op dinsdagmiddag zitten en in de miniroosterweken. Voor activiteiten die buiten school georganiseerd worden (toernooi of workshop) kan het voorkomen dat je een dag pas om 17.00 uur thuiskomt.

Hoelang duurt sport+? 

Je doet in ieder geval één jaar mee. Daarna bespreken we samen hoe het is gegaan en bekijken we jouw inzet en motivatie. Dat doen we tijdens een persoonlijk gesprek waarin we ook jouw ontwikkelpunten bespreken. Op basis daarvan geven we advies voor het volgende jaar. En natuurlijk luisteren we ook naar jouw mening of je door wilt gaan met sport+ !

Verbinding met de omgeving

Het Merletcollege heeft een fantastische ligging (naast de sportvelden van Siol) en beschikt over eigen fitness attributen en een klimwand. Ook beschikken we over drie grote gymzalen. Het zwembad is op fietsafstand en over fietsen gesproken; we mountainbiken zo de natuur in. We werken aan het creëren van een netwerk buiten de school en hebben als doel de participatie aan te gaan met andere scholen en verenigingen. Hierdoor hopen we dat meer leerlingen de weg naar de verenigingen weten te vinden. 

Aanmelden?

Tijdens de toelatingstest kijken we vooral naar je basisvaardigheden, maar wat echt telt is jouw motivatie. In een persoonlijk gesprek proberen we samen te zien of sport+ bij jou past. We bespreken ook of wat jij verwacht van sport+ overeenkomt met wat we echt gaan doen. 

Bij het aanmelden voor de brugklas kun je aangeven dat je mee wilt doen aan sport+. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Bas Thijssen.

Tijdens de open avond op vrijdag 23 februari tussen 17.00 - 20.30 uur vertellen we je graag nog meer over sport+!  

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.