Sportklas

Sporten op het Merletcollege in Cuijk

Ben je gek op sport en bewegen? Wil je niet alleen veel sporten beoefenen, maar ook leren coachen en misschien wel je reanimatiecursus halen? Vind je het leuk om te weten hoe je trainingen geeft? Kies dan voor de sportklas op het Merletcollege!

Voor wie is de sportklas bedoeld?

We zoeken leerlingen die sportief zijn, hun grenzen willen verleggen en vooral zichzelf willen ontwikkelen. De sportklas is niet specifiek bedoeld voor topsporters, jouw motivatie en sportieve ambities zijn het belangrijkst. In een persoonlijk gesprek proberen we in te schatten of deze sportklas bij jou past. We kijken samen of jouw verwachtingen over de sportklas overeenkomen met wat we daadwerkelijk gaan doen.

In schooljaar 2023/2024 willen we starten met de sportklas. Dit is dus voor nieuwe brugklassers.

Waarom is sporten op school zo belangrijk?

Sport is een uitstekend middel om je op vele gebieden persoonlijk te ontwikkelen. Je leert om te gaan met het geven en krijgen van kritiek, leiding te geven en beslissingen van anderen te accepteren. Je leert goed te communiceren, samenwerken en organiseren. Deze vaardigheden helpen je ook in de klas en later bij je vervolgopleiding. Door veel te sporten word je bovendien fit en leer je goed te bewegen.

Gezonde school

Wij zijn daarnaast ook een gezonde school, dat betekent dat we water drinken stimuleren, we hebben hiervoor speciale watertappunten op school. We hebben ook een gezonde schoolkantine waar je gezonde keuzes kunt maken. En een bezoekje brengen aan de supermarkt? Geen probleem natuurlijk, maar met grootverpakkingen van bv. chips en literflessen Cola hebben we wel een probleem.

Wat gaan we doen?

In de eerste klas doe je vooral veel verschillende sporten. Een aantal extra uren in de week of in voorbestemde weken (miniroosterweken) heb je verschillende sportlessen. Je leert de basisregels en basisvaardigheden van verschillende sporten zoals: mountainbiken, reddingszwemmen, turnen en voetbal, maar ook van sporten die je minder vaak op school beoefent als klimmen, golf, spinning & bodyvive of schaatsen. Je doet mee met diverse landelijke toernooien die vanuit school georganiseerd worden. Denk hieraan bijvoorbeeld aan de Olympic Moves die jaarlijks worden georganiseerd in verschillende sportdisciplines.

Een belangrijk onderdeel is coaching. Je leert niet alleen jezelf verbeteren, maar ondersteunt ook je sportmaatjes om zich te verbeteren. Je leert rekening te houden met de gevoelens van anderen. Je wordt hier zelfstandiger door, je zelfvertrouwen groeit en je leert voor jezelf op te komen.

Kost het veel extra tijd?

Nee, je hebt evenveel les als een reguliere klas. De extra sportactiviteiten kunnen bijvoorbeeld op dinsdagmiddag zitten en in de miniroosterweken. Voor activiteiten die buiten school georganiseerd worden (toernooi of workshop) kan het wel voorkomen dat je een dag pas om 17.00 thuiskomt.

Hoe lang duurt de sportklas?

Je gaat in ieder geval een samenwerking aan met ons voor één jaar. Na ieder jaar bekijken jij en je sportdocent hoe het is gegaan en hoe je inzet en motivatie zijn geweest. Dit doen we in een persoonlijk gesprek waar ook je ontwikkelpunten worden besproken. Hieruit volgt een advies voor het jaar erop en uiteraard nemen we jouw mening of je door wilt gaan met de sportklas hierin ook mee.

Wat maakt deze sportklas bijzonder?

Het Merletcollege heeft een fantastische ligging (naast de sportvelden van Siol) en beschikt over eigen fitness attributen en een klimwand. Ook beschikken we over drie grote gymzalen. Het zwembad is op fietsafstand en over fietsen gesproken; we mountainbiken zo de natuur in.

Aanmelden?

Op het aanmeldformulier voor de brugklas kun je binnenkort aangeven dat je in de sportklas wilt komen. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Bas Thijssen.

Voor meer informatie: kom naar de open dag op zaterdag 4 februari 2023.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.