VWO

Misschien heb jij wel stoute plannen en wil je straks gaan studeren op wetenschappelijk niveau, op een universiteit? Dan is het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (vwo) precies wat je zoekt! 

Een vwo-diploma kun je in zes jaar halen. Na de brugperiode ga je eerst naar de derde klas vwo, daarna kies je voor de bovenbouw (klas 4, 5 en 6) een profiel. Met dat profiel kun je na het vwo een vervolgopleiding kiezen die aansluit bij jouw belangstelling en mogelijkheden. Best handig dus, zo’n profiel. Weet je nou niet direct welk profiel het best bij je past, geen probleem: wij helpen je graag bij het maken van een passende keuze.   

Je kunt kiezen uit vier profielen:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

In Grave kun je vwo leerjaar 1 t/m 3 volgen. Kun jij bovendien iets extra’s aan en heb je daar zin in? Dan kun je op het Merletcollege in Cuijk terecht voor enkele interessante, uitdagende en aantrekkelijke programma’s: Gymnasium, Technasium en Tweetalig Onderwijs. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.