VWO

Heb jij een vwo-advies van de basisschool gekregen? In Grave kun je dan starten in de brugklas vwo/havo. We bieden vwo aan t/m 3 vwo. Voor de bovenbouw (leerjaar 4 t/m 6) kies je een nieuwe school.
Voor een aantal leerlingen is het interessant om het nieuwe programma 'verrijkt havo' te volgen.

Verrijkt havo op locatie Grave 

De betere havoleerling kan in leerjaar 4 en 5 er voor kiezen ook vernieuwende en verdiepende stof aangeboden te krijgen. Voor het ene vak betekent dit meer diepgang, voor het andere vak zullen er ook andere onderwerpen worden behandeld. De leerling rondt in leerjaar 4 en 5 de schoolexamens van de havo af. In leerjaar 5 behaalt hij dan na de centrale examens het havodiploma. 

Na het afronden van de havo is er de mogelijkheid om een vervolgstudie te gaan doen op het mbo, het hbo, of om verder te gaan op onze vwo-afdeling in Cuijk. Daar kan in één jaar het vwo-diploma worden behaald. Er wordt gezorgd voor een naadloze overstap. In 6 jaar tijd kun je op deze manier zowel een havo- als een vwo-diploma behalen. 

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.