Ziek melden

Ziek melden kunt u via het ouderaccount van Magister.  

  • Een ziekmelding is door te geven via Magister (via het ouderaccount). 
  • Ziek melden kan alleen voor vandaag of morgen. Is uw kind langer ziek, dan moet u elke dag opnieuw een ziekmelding doen. De betermeldbriefjes komen daarmee te vervallen. 
  • Bij ziek melden op vrijdag, kan dit alleen op vrijdag. Ziek melden op zaterdag is niet mogelijk. Bij ziek melden op zondag, kan dit alleen voor maandag. 
  • Ziekmeldingen zijn in Magister terug te zien onder ‘Afwezigheid’. 
  • Ziekmeldingen kunnen niet zelf worden verwijderd. Neem in dat geval contact op met de school. 
  • Lukt het niet om een ziekmelding te doen via Magister, neem dan alsnog telefonisch contact op met de school.

Klik hier voor meer informatie.

Kortdurend verlof

Het is niet mogelijk om een kortdurend verlof te melden via Magister. Kortdurende afwezigheid vanwege een bezoek aan bijvoorbeeld een huisarts of orthodontist kunt u aanvragen door het formulier kortdurend verlof in te vullen in de Merletcollege App. 

Uw aanvraag is niet direct zichtbaar in Magister omdat deze handmatig wordt verwerkt.

 

Bijzonder verlof

 

Bijzonder verlof (bijvoorbeeld bruiloft, meeloopdag etc.) dient bij de leerlingcoördinator te worden aangevraagd met een aanvraagformulier verlof.

Denk aan het toevoegen van een bewijsstuk welke de verlofaanvraag verklaart (bijvoorbeeld brief inschrijving, kaart etc.).

 

Formulier verklaring werkgever account t.b.v. verlofaanvraag

Verlofregeling

 

Luxe verzuim

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Leerplichtige kinderen mogen daarom buiten de schoolvakanties nooit zomaar wegblijven van school. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ouders kinderen thuis houden van school om bijvoorbeeld eerder op vakantie te gaan. Dit noemen we luxe verzuim. Houdt u uw kind(eren) thuis van school terwijl u daarvoor geen toestemming heeft, dan krijgt u van de leerplichtambtenaar van de gemeente direct een proces-verbaal.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.