GGD op school

 

Wat doet de GGD Jeugdgezondheidszorg?

 

Natuurlijk wil je gezond zijn en gezond blijven. Gelukkig zijn er altijd mensen die met je meedenken. Zoals de GGD. De GGD Hart voor Brabant volgt de gezondheid en ontwikkeling van jongeren van 0-19 jaar. In de tweede klas van het voortgezet onderwijs screenen zij je. De GGD onderzoekt dan hoe jij je op lichamelijk en sociaal-emotioneel gebied ontwikkelt. Zodat eventuele gezondheidsproblemen snel opgespoord worden en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk worden beperkt.

 

Contact jeugdgezondheidszorg met school

Elke locatie van het Merletcollege heeft een eigen jeugdarts en verpleegkundige. Zij zijn de contactpersonen vanuit de GGD Jeugdgezondheidszorg en hebben regelmatig contact met school.  Als voorbereiding op het gezondheidsonderzoek informeren zij bijvoorbeeld bij de mentoren naar jouw gezondheid en welzijn. De GGD is ook gesprekspartner in het Zorgadviesteam (ZAT), om te kijken welke problemen en risico’s er zijn en wat daartegen kan worden gedaan.

 

Kijk hier voor meer informatie, contactpersonen en contactgegevens.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.