Organisatie

Het huidige Merletcollege is op 1 augustus 1993 ontstaan uit een fusie van vijf scholen voor voortgezet onderwijs in Cuijk, Grave en Mill. Door deze fusie ontstond een school voor voortgezet onderwijs met een breed aanbod, van ivbo tot en met atheneum.

De naam van deze nieuwe, gefuseerde school werd ‘Merletcollege Land van Cuijk’. Per 1 januari 2000 is deze naam gewijzigd in kortweg ‘Merletcollege’. In 1994 werd een gymnasium aan het onderwijsaanbod toegevoegd. Het Technasium startte in 2006 en sinds 2014 is ook tweetalig onderwijs (TTO) op het Merletcollege te volgen. 

In 2017 heeft een laatste wijziging plaatsgevonden door de twee afzonderlijke vestigingen in Cuijk samen te voegen tot een brede scholengemeenschap op een nieuwe locatie aan de Katwijkseweg, in de nabijheid van sportpark Groenendijkse Kampen. Het Merletcollege is binnen de regio Land van Cuijk een brede en sterke onderwijsvoorziening van vmbo tot en met gymnasium.  

Naast de drie reguliere locaties heeft Merletcollege ook een locatie EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) in Velp, een locatie die gespecialiseerd is in het onderwijs aan nieuwkomers.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.