MERLET'S GO ART

 

bEKIJK HIERONDER DE KUNSTEXPOSITIE VAN HET MERLETCOLLEGE GRAVE!

Havo 5 | Eindexamenwerk kunst beeldend

De eindexamenleerlingen kunst beeldend 20/21 van 5 HAVO in Grave zijn in hun eindexamenjaar in de huid van een kunstenaar gekropen. Ze hebben hun werk en werkproces gepresenteerd in een expositie. Hieronder zie je hun prachtige werken:

MAVO 4 K2 tekenen | ABSTRACT POURING MEDIUM

Beschrijving opdracht

Beschilder het canvasdoek met een lichte kleur acrylverf, laat dit drogen. Vul de helft van een plastic bekertje met pouring medium (Amsterdam).

Giet bij de pouring medium 3 of 4 verschillende kleuren acrylverf en meng dit met een roerstaafje een klein beetje door elkaar.

Giet het bekertje vervolgens op het canvas leeg en ga het doek net zolang draaien, bewegen totdat het hele canvasdoek bedekt is met de pouring medium.

MAVO 4 K2 tekenen | Abstract blow up

Beschrijving opdracht

Je krijgt van je docent een kleurenkopie van een schilderij.               

Knip een rechthoekig raampje uit. Zoek op het schilderij met het raampje een mooi stukje uit wat je wil gaan vergroten. Plak het raampje vast.                                           

Teken met liniaal en potlood een raster van 1 bij 1 cm. Op het stukje schilderij dat je met het raampje hebt uitgekozen. Teken met een liniaal en potlood (dun) op het A3 tekenvel (40 x 32 cm.) een raster van 4 bij 4 cm.

Vergroot via de vakjes het stukje schilderij. Schilder je Blow up met de juiste kleuren acrylverf in.

MAVO 4 K2 tekenen | Portret eindwerkstuk

Beschrijving opdracht

Een fantasieportret.

Het formaat van het eindwerkstuk wordt 50 x 50 cm.

Ondergrond: schildersdoek.

Materiaalgebruik:  alle materialen toegestaan.

Techniek: schilderen, mixed media.

MAVO 4 K2 tekenen | Stilleven als uitgangspunt

Beschrijving opdracht

Zoek in tijdschriften of op internet afbeeldingen van allerlei gebruiksvoorwerpen die met 1 bepaald thema te maken hebben.

Voorbeelden hiervan zijn: schoolspullen, tekenspullen, muziekinstrumenten, bloemen, parfums, sportattributen, etc. Plak deze afbeeldingen op een tekenvel, plak ze zo op dat het op een stilleven lijkt.

Eindwerkstuk

Kies voor het eindwerkstuk één van de onderstaande kunststijlen uit. Ontwerp met de gekozen gebruiksvoorwerpen in de stijl van je gekozen kunststroming een stilleven.

Kunststromingen: Barok - Realisme (of fotorealisme) - Impressionisme - Pointillisme - Expressionisme - Kubisme - Popart - Surrealisme

Materialen: Pastelkrijt of oliepastel - Acrylverf - Aquarelverf (waterverf) - Plakkaatverf - Collagetechnieken

 

CENTRAAL PRAKTISCH EXAMEN TEKENEN

De examenleerlingen tekenen van mavo 4 Merletcollege Grave hebben van maart t/m april hun CPE gemaakt.  Aan het CPE is altijd een thema gekoppeld, dit jaar was het thema, ‘Tijd’. Tijdens de lessen moeten de leerlingen binnen 720 minuten een opgavenboekje met verschillende onderdelen maken. Het maken van een beeldend werkstuk is het onderdeel dat de meeste tijd in beslag neemt. Iedere leerling heeft a.d.h.v. het thema er zijn eigen invulling aangegeven. Deze examenwerkstukken verdienen een podium!

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.