01-06-2022

Bezoek aan Vakopleiding Techniek Cuijk

Leerlingen Merletcollege Mill snuffelen aan techniek

De Vakopleiding Techniek in Cuijk biedt opleidingen en cursussen op het gebied van lastechniek, mechatronica, metaalbewerkingen en elektrotechniek. De leerlingen van het Merletcollege in Mill waren afgelopen week te gast om een dagje te ‘proeven’ aan deze vakgebieden. In het begin waren de derdejaars mavoleerlingen een beetje afwachtend: normaal vullen zij de week namelijk vooral met theorievakken.

 

Doordat het Merletcollege meewerkt aan het project ‘Sterk Techniekonderwijs’, krijgen de leerlingen steeds meer te maken met de praktijk. Samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werkt de school aan een sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs.
 

Voor de leerlingen was het een leerzame dag. Ze hebben een parcours gemaakt om hier vervolgens met een drone doorheen te vliegen. Eén groep heeft de prijzen gemaakt, een andere groep de hindernissen en weer een andere groep een start- en finishlijn.


Tijdens dit bezoek zijn de leerlingen uit hun comfortzone gehaald, iets wat het Merletcollege zeker wil stimuleren. Door dit bezoek aan de Vakopleiding Techniek, hebben de leerlingen een andere kijk gekregen op beroepen waar ze nog geen idee van hadden. En is techniek alleen iets voor mannen? Zeker niet! Verschillende meiden vonden het lassen “supercool” zoals ze zelf zeiden. De outfits waren misschien niet echt modebewust, maar dat namen ze op de koop toe. Al met al een zeer geslaagde dag!

 

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.