04-12-2020

Gastles burgemeester Walraven

Antoine stemde in en al snel volgde er een concrete afspraak met voor de burgemeester wat suggesties om in de les over te spreken. Op 3 december was het zo ver. Vol verwachting keek de klas uit naar deze les. De burgemeester had zijn ambtsketen meegenomen om indruk te maken.

Met behulp van een powerpoint presentatie legde hij de leerlingen uit hoe de gemeentelijke politiek werkt. De leerlingen konden vragen stellen over de gemeente Mill. De leerlingen vroegen hem het hemd van het lijf over carbidschieten, carnaval en activiteiten bij de Kuilen. Carnaval wordt niet zoals we het gewend zijn en... carbidschieten alleen daar waar het al een traditie is.

Tot slot vroeg de burgemeester de leerlingen om raad. De gemeente krijgt van het rijk 10.000 euro om activiteiten voor jongeren te organiseren om hen wat ontspanning te geven in coronatijd. Leerlingen vonden het lastig om met goed tips te komen; want er mag toch niks. De beste suggestie was een ijsbaan in het centrum tijdens de kerstvakantie maar of dat kan met corona???

 

                           

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.