16-05-2024

Internationalisering start al in de brugklas

Gedurende deze week krijgen de brugklasleerlingen de kans om op een interactieve en creatieve manier meer te leren over Nederland. Deze projectweek omvat vakoverstijgende opdrachten, waarin de vakken geschiedenis, Engels, aardrijkskunde, biologie en mens & maatschappij samenkomen. 

De leerlingen verzamelen informatie over hun provincie en maken hiervan een presentatie. Denk hierbij aan onderwerpen zoals bijzondere gerechten, sporten, dialect, geschiedenis en bezienswaardigheden. 


Op donderdag vertrekken alle leerlingen van klas 1 voor een excursie naar Amsterdam en bezoeken zij o.a.de attractie This is Holland. 
Op vrijdag presenteren de leerlingen al hun werk op een marktachtige opstelling. Hierbij stellen ze alles tentoon wat ze gedurende de projectweek hebben gemaakt, zoals kaarten, modellen en andere projectelementen.  
 
Deze projectweek biedt de leerlingen een unieke kans om hun kennis over de provincies te verdiepen, terwijl ze tegelijkertijd hun presentatie- en samenwerkingsvaardigheden ontwikkelen.
 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.