22-11-2021

2000 leerlingen lezen hetzelfde boek!

Het Elzendaalcollege, Merletcollege, Metameer en BiblioPlus werken samen aan een leesoffensief om een impuls te geven aan de leescultuur en leesmotivatie van de leerlingen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Deze maand lezen ruim 2.000 leerlingen van de eerste en tweede klas het boek Katvis van Tjibbe Veldkamp.

Katvis gaat over Ate (14) die vanwege een ‘online vriend’ op gaat. Voor deze vriend gaat hij zijn eigen grenzen over: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Na het lezen van dit spannende verhaal gaan de leerlingen in de klas in gesprek over reizen, grenzen en de ontmoeting van een ander. Ze stellen elkaar de vraag: Wanneer stapte jij over een grens?
Voor ouders van de deelnemende scholen verzorgt Bureau Jeugd & Media een webinar over mediawijsheid op maandag 29 november van 19:30 tot 20:30 uur.

Debatteren in de schouwburg
Op maandag 13 december sluiten de leerlingen het thema af met een debatmiddag in de schouwburg in Cuijk. Van iedere school neemt een team leerlingen deel aan het debat. Het publiek bestaat uit een groep leerlingen van de drie middelbare scholen.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.